Hírek

Alulteljesített a Solo a jegypénztáraknál

Han Solo A jedi visszatérben (George Lucas, 1983)
Han Solo A jedi visszatérben (George Lucas, 1983)

Durván alulmúlta az elvárásokat a legújabb Star Wars-mozi: a Solo: Egy Star Wars történet a négynapos amerikai hétvégén jóval kevesebb pénzt hozott a konyhára, mint amit az előrejelzések prognosztizáltak neki.

A héten került bemutatásra világszerte a Solo: Egy Star Wars történet, ami az előrejelzésekhez képest gyengébben nyitott az Egyesült Államokban, ráadásul pont az Emlékezet napján. Előzetesen nagyjából 150 millió dolláros nyitóhétvégét jósoltak a Han Solo spin-offnak, amihez képest durván 110 milliót könyvelhetett el a filmet 4380 amerikai moziban forgalmazó Disney.

Az Emlékezet napja nemzeti ünnep az Egyesült Államokban, így erre a négynapos hétvégére gyakran időzítenek milliós költségvetésű blockbustereket a tengerentúlon. A Lucasfilm sem tett másként. A stúdió, mióta a Disney holdudvarában működik, már a negyedik Star Wars-filmet dobta piacra, melyek közül a második került bemutatásra az úgynevezett anthology series részeként.

A Solo ezzel csak a hatodik legjobban nyitó film az Emlékezet napján: a rekordot továbbra is a Karib tenger kalózai: A világ végén tartja a maga 140 milliós nyitányával, de az Indiana Jones és a kristálykoponyák királysága, a Halálos iramban 6, az X-Men: Az ellenállás vége és az X-Men: Az eljövendő múlt napjai is megelőzi a Star Wars-előzményfilmet.

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com