Hírek

Alulteljesített a Solo a jegypénztáraknál

Han Solo A jedi visszatérben (George Lucas, 1983)
Han Solo A jedi visszatérben (George Lucas, 1983)

Durván alulmúlta az elvárásokat a legújabb Star Wars-mozi: a Solo: Egy Star Wars történet a négynapos amerikai hétvégén jóval kevesebb pénzt hozott a konyhára, mint amit az előrejelzések prognosztizáltak neki.

A héten került bemutatásra világszerte a Solo: Egy Star Wars történet, ami az előrejelzésekhez képest gyengébben nyitott az Egyesült Államokban, ráadásul pont az Emlékezet napján. Előzetesen nagyjából 150 millió dolláros nyitóhétvégét jósoltak a Han Solo spin-offnak, amihez képest durván 110 milliót könyvelhetett el a filmet 4380 amerikai moziban forgalmazó Disney.

Az Emlékezet napja nemzeti ünnep az Egyesült Államokban, így erre a négynapos hétvégére gyakran időzítenek milliós költségvetésű blockbustereket a tengerentúlon. A Lucasfilm sem tett másként. A stúdió, mióta a Disney holdudvarában működik, már a negyedik Star Wars-filmet dobta piacra, melyek közül a második került bemutatásra az úgynevezett anthology series részeként.

A Solo ezzel csak a hatodik legjobban nyitó film az Emlékezet napján: a rekordot továbbra is a Karib tenger kalózai: A világ végén tartja a maga 140 milliós nyitányával, de az Indiana Jones és a kristálykoponyák királysága, a Halálos iramban 6, az X-Men: Az ellenállás vége és az X-Men: Az eljövendő múlt napjai is megelőzi a Star Wars-előzményfilmet.

Papp Atilla

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya