Hírek

Michael Bay és Jake Gyllenhaal rablós filmje – Ambulance előzetes

A pirotechnikában tobzódó macsó akciófilmek hollywoodi fenegyereke, Michael Bay egy újabb opusszal érkezik 2022-ben.

Csupán két éve volt Michael Bay legutóbbi produkciója, a szintén igen agyatlan Six Underground, amelyben halottnak nyilvánított zsoldosok gyakorolták az önbíráskodást Ryan Reynolds vezetésével. Most egy újabb nagy nevet, Jake Gyllenhaalt győzte meg a főszereplésről a patrióta akciófilmek királya. A film szerint egy nagystílű bűnözőt alakít, aki Los Angeles legnagyobb bankrablását szeretné végrehajtani. Ehhez azonban szüksége lesz mostohatestvére (Yahya Abdul-Mateen II) segítségére: a férfi pedig kénytelen beadni derekát, ugyanis felesége kórházi számlái egyre csak halmozódnak.

A rablás természetesen nem megy karikacsapásra, és a két férfi hamar menekülőre fogják a dolgot. Egy mentőautót kötnek el, amelyben egy ápolónő (Eiza González) és egy haldokló rendőr is található. Innentől indul a hajsza a városon keresztül, amelyben a káosz egyre eluralkodik, Gyllenhaal karaktere pedig egyre kétségbeesettebb (és gonoszabb) megoldások felé nyúl a túlélés érdekében.

Michael Bay láthatóan ismerős elemekből építkezik, ám egyelőre a filmjeire jellemző blőd humor hiányzik.

Mintha a ’90-es vagy 2000-es évekből származna az alkotás, és a Féktelenül, valamint a Holtpont keveréke volna. Az Ambulance így egyelőre nem kimondottan izgalmas, csupán a rendezői életműben tűnik egy fogyaszthatóbb alkotásnak: Bay ugyanis a Transformers-filmeken kívül kifejezetten vad (Pain & Gain) és átlagosan kommersz, de profi (13 óra: Bengázi titkos katonái) filmeket tesz le az asztalra. Az Ambulance most utóbbinak tűnik.

Az Ambulance bemutatója 2022. február 17-re esik.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com