Hírek

Nézd meg Clive Owent, ahogy Bill Clintont alakít!

Megjelent az American Crime Story 3. évadjának első előzetese, ahol ismét egy izgalmas, intrikákkal teli médiacirkusz kulisszái mögé nyerhetünk betekintést. Az Impeachment Bill Clinton szexbotrányának büntetőjogi vonzatával és a nyilvánosságra gyakorolt hatásával foglalkozik.

Az FX-en debütál majd az American Crime Story harmadik önálló szezonja. Az antológia olyan nagy port kavart bűnügyek részleteibe enged betekintést, ahol a szereplő felek (legyen az elkövető vagy áldozat) valamelyike széles körben ismert ember. Az első szezonba O.J. Simpson emberölési tárgyalását nézhettük végig, a második évad pedig Gianni Versace divattervező meggyilkolását járta körül.

A harmadik kör annyiban mindenképp különbözik, hogy emberáldozattal nem járó cselekményről szól, ugyanis senki nem vesztette életét a Bill Clinton és Monica Lewinsky afférja utáni balhé során. Az aktuális közéleti klímában a szexuális visszaélés témája egyre kevésbé tabu, rengeteg alkotás, többek közt a Botrány, Az asszisztens, az Ígéretes fiatal nő is beszámol a „félrenézés” intézményéről. Itt 22 éves Lewinsky (Beanie Feldstein) és az amerikai elnök, Clinton (Clive Owen) együttléte okoz bajokat, melynek következtében az elnököt vád alá helyezik.

A sorozat mindenképp bír konfliktusértékkel, hiszen Bill Clinton egy mai napig köztiszteletben álló személy, akinek hírnevét túlságosan nem tépázta meg az eset.

Ráadásul felesége majdnem elnök lett 2016-ban az Egyesült Államokban. A demokrata kurzus felé hajló Ryan Murphy (aki a sorozat producere) azonban úgy tűnik, belemegy majd a kényes kérdésekbe, és kiássa az eltemetett csontvázakat.

Clive Owen Clintonként egyelőre keveset mutat magából, és maszkja még jelenthet gondokat a hitelesség terén. A sorozatban megjelenik még Edie Falcon Hillary Clinton szerepében, az állandó Murphy-alkalmazott Sarah Paulson, valamint Colin Hanks, Margo Martindale és Cobie Smulders is.

Az Impeachment: American Crime Story első epizódja szeptember 7-én jelenik meg.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com