Hírek

Szex, szivar és brit akcentus a Fehér Házban

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alakul az American Crime Story harmadik évadja, a stáb már Bill Clinton megformálóját is megtalálta. Meglepő döntés született…

Kétségtelen, hogy a modern amerikai televíziózás egyik legizgalmasabb projektjeként számon tartott American Crime Story harmadik szezonja előtt magasan van a léc. Ryan Murphy antológiasorozata már az első etappal nagy hírnevet szerzett magának, a brutális és szégyenteljes O.J. Simpson-ügyet feldolgozó évadot kilenc Emmy-díjjal és számtalan más elismeréssel jutalmazta a szakma, a kritikusok és persze a nézők.

A második szezon egy másik híresség, ezúttal a neves divatmogul, Gianni Versace meggyilkolásának részleteit térképezte fel. A recept ismét működött. Működött, mert megmaradt a folytonosság, ellenben a merőben más világ épp elegendő újdonságot hozott ahhoz, hogy ne csak egy folytatásként, hanem önálló produktumként tekintsenek rá. Mivel aztán ez az évad is zajos sikert aratott, percig nem volt kérdés, Murphy és csapata előkapar még egy híres esetet.

Nos, pontosan ez történt, bár jelen esetben a véres részletek helyett valami egészen más teszi sikamlóssá a választott bűnügyet.

Mint ahogy azt korábban bejelentették, az új, Impeachment címre keresztelt évad a Bill Clinton elleni eljárás részleteit vizsgálja majd, amely az egész világot bejárt szexbotrány után indítottak az elnök ellen.

American Crime Story: The Assassintaion of Gianni Versace

Azt már korábban bejelentették, hogy az eset másik főszereplőjét, Monica Lewinskyt Beanie Feldstein (Éretlenségi, Lady Bird) alakítja majd, ám mostanra már megtalálták Clinton megformálóját is. A szerepet Clive Owen kapta, és lássuk be erre senki nem számított. Owen egy ízig-vérig brit színész, aki az angolságát még akkor sem igazán tudja levetkezni, ha amerikai akcentussal beszél, miközben Clinton alapvető „tartozéka” a délies amerikai nyelvhasználat és megjelenés.

Hogy ez hogy fog működni, arra 2020 őszéig várnunk kell, és addig még előállhatnak újabb meglepetésekkel a sorozat alkotói, hisz Hillary Clinton megformálójára még mindig keresik a megfelelő színésznőt.

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.