Hírek

Amerikában is bemutatják a magyar animációs filmet

A Sony a Napszállta mellett a Ruben Brandt, a gyűjtő című új magyar film észak-amerikai és latin-amerikai forgalmazási jogait is megvásárolta.

Nemes László második rendezését, a Velencében debütáló Napszálltát is a Sony Pictures Classics fogja forgalmazni az Egyesült Államokban. A vezető amerikai forgalmazó a legnevesebb rendezők filmjeit juttatja el az amerikai nézőkhöz, ők forgalmazták a Saul fiát is. Meglepetés azonban, hogy az érkező magyar animációs film, a Ruben Brandt, a gyűjtő forgalmazási jogai is a Sonynál kötöttek ki.

Az egészestés animációs akcióthriller világpremierje nyáron volt a locarnói filmfesztiválon. Milorad Krstic rendezésében a köznapi és fantázia szülte formák keverednek.

A közlemény szerint Havas Ágnes, a filmalap vezérigazgatója elmondta, óriási eredmény, hogy a filmalap a Sonynak közvetlenül értékesítette a filmet.

Hozzátette, a külföldi eladások éves értéke 250 millió forint körül van. Kiemelkedő siker volt a Liza, a rókatündér, az 1945, a Tiszta szívvel és A Viszkis című magyar film is, amelyeket több mint 30 ország helyi forgalmazója vásárolt meg a közelmúltban.

A Ruben Brandt, a gyűjtő november 15-én kerül a magyar mozikba.

Papp Atilla

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..