Hírek

Amerikában még mindig vicces egy nőnek öltözött férfi

Gyenge Halloween-előtti hétvégét zártak az amerikai mozikasszák. A bukások mellett a Boo 2! A Madea Halloween című vígjáték sikere is meglepő.

Jelenleg 8%-on áll a Rotten Tomatoes-on és 3,1 ponton az IMDB-n – ez sem tántoríthatta el Tyler Perry legújabb filmjét egy remek 21 milliós hétvégi bevételtől. A fekete színész sokadik filmje ez már, melyben felölti ősz parókáját, hogy egy nagyszájú idős nőt játsszon. Amire ráment Eddie Murphy karrierje, az Tyler Perry-nek valamiért még mindig működik. A Boo 2! így mindenképpen sikernek mondható, ha nem is kiemelkedőnek a 25 milliós büdzséhez mérve.

Gerard Butler az Űrvihar című filmben

Bukott azonban az Űrvihar című nagy költségvetésű katasztrófafilm, mely 120 millióba került és mindössze 13-mal kezdett. Úgy látszik a közönség már megelégelte a ’90-es évek Roland Emmerich-i színvonalán elkészített súlytalan katasztrófamozikat.

Az általunk nagyon várt és az év egyik legnagyobb csalódását keltő Hóember is elhasalt.

Michael Fassbender és a skandináv krimi sem volt elég egy tisztességes kezdéshez – 3,4 milliót szerezett a Jo Nesbø-adaptáció.

Michael Fassbender, mint Harry Hole a Hóember c. filmben

Valószínűleg nem mutatják be nálunk az Only the Brave című tűzoltós katasztrófafilmet Josh Brolin és Miles Teller főszereplésével – legalább is a box office adatok alapján. A 6 milliós kezdés egy 38-ból készült filmhez nagyon kevés, pedig a film dicsérő kritikákat kapott.

Az év egyik legnagyobb sikere, a 4,8 millióból gyártott Boldog halálnapot! című időhurkos horror már 40 milliós bevételnél tart. Emellett a Barry Seal: A beszállító és a Jackie Chan főszereplésével készült The Foreigner is gyűjtögetik az összegeket, ám ezeknél a címeknél a nemzetközi bevételeknek köszönhetik a sikert.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com