Hírek

Amerikában tarolt a mozipénztáraknál az Ocean’s 8

Az Ocean’s franchise legjobb nyitányát produkálta a női főszereplőkkel forgatott Ocean’s 8, ami jócskán túlszárnyalta az előzetes várakozásokat.

A Warner Bros. és a Village Roadshow közös produkciója összesen 41,5 millió dollárt hozott a konyhára az észak-amerikai mozikban, ami a külföldi piacokon jegyzett bevételekkel kiegészülve immár több mint 53 milliónál jár. Ugyancsak elvárásokon felül teljesített az Örökség című horror film, az A24 forgalmazásában megjelent produkció 14 millió dolláros bevétellel büszkélkedhet, mely olyan blockbusterekkel vette fel a versenyt, mint a harmadik hete játszott Solo: Egy Star Wars történet és a négy hete futó Deadpool 2. A két stúdiófilm hasonló számokat produkált, előbbi 15, utóbbi 13 milliót könyvelhetett el.

A Sandra Bullock, Cate Blanchet, Anne Hathaway, Rihanna és Helena Bonham Carter főszereplésével készült heist movie

a Warner hazai forgalmazó részlegének vezetője, Jeff Goldstein szerint jócskán felülmúlta a várakozásokat, amit a film hiánypótló jellegével magyaráz, hiszen javarészt a női közönség érdeklődése adott szárnyakat a filmnek a jegypénztáraknál. Az MTI információi szerint a női és az idősebb nézők érdeklődése repítette a kasszasikerlista élére a filmet, a nézők 69 százaléka volt nő, akiknek 69 százaléka elmúlt 25 éves, ami napjaink mozilátogató trendjeinek viszonylatában kifejezetten magas átlagéletkornak minősül. 

A 41 milliós nyitány egy 70 millió dolláros büdzséből készült filmnek megsüvegelendő teljesítmény, amit az Egyesült Államokban jövő héten érkező A hihetetlen család 2 és az azt követő héten debütáló Jurassic World: Bukott birodalom fog kihívni.

Az Ocean’s 8: Az évszázad átverése június 21-én kerül bemutatásra a hazai mozikban.

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com