Hírek

Amerikai nagydíjat nyert a Liza

liza balsai monikaUjj Mészáros Károly első mozifilmje, a Filmalap támogatásával készült Liza, a rókatündér nyerte az „Új rendezők” versenyprogram nagydíját a 41. Seattle-i Nemzetközi Filmfesztiválon.

Portugália, Belgium, Hollandia, Spanyolország és Brazília után Amerikában is díjazták Ujj Mészáros Károly első mozifilmjét a Liza, a rókatündér-t. „Élénk, ötletes, leleményes és szokatlan látványvilágáért” az „Új rendezők” elnevezésű versenyprogram zsűrije nagydíjával jutalmazta a magyar alkotást a hétvégén véget ért seattle-i nemzetközi filmfesztiválon.

Ujj Mészáros Károly Filmalap támogatásával készült filmje ezúttal volt látható először Amerikában. Seattle-ben idén 41. alkalommal rendezték meg a film nemzetközi ünnepét. A május 14-én kezdődött fesztiválon 92 országból érkezett 450 filmalkotást tűztek műsorra.

A Liza, a rókatündér című film hamarosan az Egyesült Királyságban is látható lesz. A Balsai Móni főszereplésével készült abszurd romantikus filmet meghívta a június 17-én kezdődő Edinburgh-i Nemzetközi Filmfesztivál, a szigetország nagy presztízsű filmes seregszemléje.

A Liza, a rókatündér a Filmalap 220,36 millió forint értékű filmgyártási támogatásával készült a Filmteam produkciójában, producere Major István. Ujj Mészáros Károly első mozifilmje február óta nagy sikerrel szerepel a magyar mozikban az A Company Hungary forgalmazásában, már több mint 100 000-en váltottak rá jegyet.

Bővebb információ a fesztiválokról: http://www.siff.net/festival-2015/liza-the-fox-fairy
http://www.edfilmfest.org.uk/films/2015/liza-the-fox-fairy

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. [email protected]

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés