Hírek

Amerikai remake készül a Csendes szívből

Csendes szív/ Stille hjerte (2014)
Csendes szív

Nem kerülhette el a sorsát a Csendes szív (Stille hjerte) sem. A dán Bille August filmjéből Roger Mitchell készít amerikai feldolgozást Kate Winslettel, Diane Keatonnal és Mia Wasikowskával a főszerepekben.

Kit érdekel, hogy alig pár éve készült maga az alapanyag, az amerikaiak nem nyughatnak, amíg a saját nyelvükön nem készül remake a legjobb európai filmekből. A fantasztikus dán Csendes szívből ezúttal Blackbird címmel Roger Mitchell készít adaptációt, melyhez Christian Torpe eredeti forgatókönyvét fogja használni. A forgatást idén augusztusban Londonban kezdik – tudtuk meg a Varietytől.

A 2014-es Csendes szív egy beteg anya története, aki eutanáziára készül férje segítségével. A döntést megnehezítik a nő hazalátogató lányai, akik nem tapsikolnak örömünkben az ötlettől. A szívszorító eredetiben a főbb szerepekben Ghita Nørby, Morten Grunwald, Paprika Steen és Jens Albinus láthatók – csodálatos alakításokkal.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. kataorsolya@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..