Hírek

Amerikai remake készül a Csendes szívből

Csendes szív/ Stille hjerte (2014)
Csendes szív

Nem kerülhette el a sorsát a Csendes szív (Stille hjerte) sem. A dán Bille August filmjéből Roger Mitchell készít amerikai feldolgozást Kate Winslettel, Diane Keatonnal és Mia Wasikowskával a főszerepekben.

Kit érdekel, hogy alig pár éve készült maga az alapanyag, az amerikaiak nem nyughatnak, amíg a saját nyelvükön nem készül remake a legjobb európai filmekből. A fantasztikus dán Csendes szívből ezúttal Blackbird címmel Roger Mitchell készít adaptációt, melyhez Christian Torpe eredeti forgatókönyvét fogja használni. A forgatást idén augusztusban Londonban kezdik – tudtuk meg a Varietytől.

A 2014-es Csendes szív egy beteg anya története, aki eutanáziára készül férje segítségével. A döntést megnehezítik a nő hazalátogató lányai, akik nem tapsikolnak örömünkben az ötlettől. A szívszorító eredetiben a főbb szerepekben Ghita Nørby, Morten Grunwald, Paprika Steen és Jens Albinus láthatók – csodálatos alakításokkal.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com