Hírek

Amikor a napsütés nyomasztó – Új Midsommar előzetes

Új, hosszabb előzetest kapott Ari Aster közelgő horrorja, a Midsommar. Legyen már nyár!

Az Örökséggel berobbanó Ari Aster író-rendező hazánkban forgatott napfényes horrorja ismét kapott egy előzetest, amelyből már jóval többet megtudunk az új filmről.

A rendezés mellet ismét vállalta a forgatókönyvírást is Aster, aki az Örökséggel gyakorlatilag az összes jelentős fesztivált megjárta. A főszerepben Florence Pugh, Will Poulter, Jack Reynor, William Jackson Harper, Liv Mjönes és Anna Åström.

Az új előzetes már árnyalja a szinopszist, hiszen abban pusztán az áll, hogy egy fiatal pár ellátogat egy svéd kisvárosba egy fesztiválra, amelyet 90 évente rendeznek csak meg. Most azonban láthatjuk, hogy a pár valójában szakítófélben áll, a lánnyal pedig valami történt, mielőtt a fiú barátai őt is meghívták a svéd kiruccanásra. A hangulat minden tánc, napsütés és zöld rét ellenére brutálisan baljós: gyönyörű filmnek nézünk elébe!

A Midsommar állítólag már júliusban mozikba kerül az USA-ban, remélhetőleg hozzánk is elér legkésőbb augusztusban. Mi nagyon reménykedünk!

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya