Hírek

Amy Adams egy elborult fekete komédiában – készül a Nightbitch

A hatszoros Oscar-jelölt Amy Adams Rachel Yoder jövőre érkező könyvének filmfeldolgozásában, a Nightbitch-ben fogja alakítani a főszerepet. Egy anyát, akit fia születése után rettentő bizarr félelmek kezdenek gyötörni.

A Nightbitch-et az Annapurna Pictures hozza tető alá, ezzel pedig ez lesz Amy Adams ötödik közös munkája Megan Ellison produkciós cégével. A kollaboráció az előző négy film – az Alelnök, az Amerikai botrány, az A nő és a The Master – esetében óriási sikernek bizonyult, úgyhogy minden okunk megvan arra, hogy komoly elvárásokat támasszunk az Annapurna és Adams következő közös produkciója elé.

A rövidke összefoglaló alapján a történet főhősnője egy korábbi művész, akinek

fia születése után meglehetősen bizarr gondolatai támadnak, legfőbb féleleme pedig az lesz, hogy kutyává változik

– írja a Collider.

A történet emlékeztet Marianna Palka 2017-es Dög (Bitch) c. tragikomédiájára, amelyben a háztartásbeli feleség és négy gyerekes anya, Jill annak tudatában igyekszik boldognak hinni magát, hogy férje semmibe veszi és megcsalja. Ám egy nap elszakad a cérna, és már nem megy tovább a tettetés: Jill egy veszett kutya pszichéjét ölti magára. Logikusnak tűnik, hogy a Nightbitch esetében hasonló metaforikus értelmezésre számíthatunk, kérdés, hogy

érdemes lesz-e egy igencsak hasonló alaptörténetet újrafeldolgozni, és ha igen, miben nyújt többet vagy mást Palka kivitelezéséhez képest.

A film producere szintén Amy Adams lesz Megan Ellisonnal, Stacy O’Neillel és Rachel Yoderrel karöltve. Yoder a film alapjául szolgáló könyv szerzője, és az abból készült forgatókönyvért is ő a felelős.

Amy Adamst legközelebb Joe Wright Nő az ablakban c. thrillerében és Ron Howard Hillbilly Elegy c. drámájában láthatjuk, illetve jövőre Lois Lane-ként is vissza fog térni az Igazság Ligájában.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.