Hírek

Amy Adams egy elborult fekete komédiában – készül a Nightbitch

A hatszoros Oscar-jelölt Amy Adams Rachel Yoder jövőre érkező könyvének filmfeldolgozásában, a Nightbitch-ben fogja alakítani a főszerepet. Egy anyát, akit fia születése után rettentő bizarr félelmek kezdenek gyötörni.

A Nightbitch-et az Annapurna Pictures hozza tető alá, ezzel pedig ez lesz Amy Adams ötödik közös munkája Megan Ellison produkciós cégével. A kollaboráció az előző négy film – az Alelnök, az Amerikai botrány, az A nő és a The Master – esetében óriási sikernek bizonyult, úgyhogy minden okunk megvan arra, hogy komoly elvárásokat támasszunk az Annapurna és Adams következő közös produkciója elé.

A rövidke összefoglaló alapján a történet főhősnője egy korábbi művész, akinek

fia születése után meglehetősen bizarr gondolatai támadnak, legfőbb féleleme pedig az lesz, hogy kutyává változik

– írja a Collider.

A történet emlékeztet Marianna Palka 2017-es Dög (Bitch) c. tragikomédiájára, amelyben a háztartásbeli feleség és négy gyerekes anya, Jill annak tudatában igyekszik boldognak hinni magát, hogy férje semmibe veszi és megcsalja. Ám egy nap elszakad a cérna, és már nem megy tovább a tettetés: Jill egy veszett kutya pszichéjét ölti magára. Logikusnak tűnik, hogy a Nightbitch esetében hasonló metaforikus értelmezésre számíthatunk, kérdés, hogy

érdemes lesz-e egy igencsak hasonló alaptörténetet újrafeldolgozni, és ha igen, miben nyújt többet vagy mást Palka kivitelezéséhez képest.

A film producere szintén Amy Adams lesz Megan Ellisonnal, Stacy O’Neillel és Rachel Yoderrel karöltve. Yoder a film alapjául szolgáló könyv szerzője, és az abból készült forgatókönyvért is ő a felelős.

Amy Adamst legközelebb Joe Wright Nő az ablakban c. thrillerében és Ron Howard Hillbilly Elegy c. drámájában láthatjuk, illetve jövőre Lois Lane-ként is vissza fog térni az Igazság Ligájában.

Avatar

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya