Hírek

Amy Adams és Jake Gyllenhaal újra együtt: készül a Findig the Mother Tree filmadaptációja

Finding the mother tree

Az Éjszakai ragadozók után ismét együtt dolgozik Amy Adams és Jake Gyllenhaal. A Findig the Mother Tree alapján készülő filmben Adams alakítja majd Suzanne Simardot, az ökológust, aki felfedezte, hogyan kommunikálnak a fák a föld alatt szerteágazó gyökérrendszerük és az azokat behálózó gombafonalak hálózatán keresztül.

Amellett, hogy Amy Adams a főszerepet játssza majd a filmben, Gyllenhaal-lal együtt producerként is dolgozik rajta. Suzanne Simardról jelentős felfedezései mellett fontos megemlíteni azt is, hogy munkái óriási hatással voltak James Cameronra az Avatar alkotása során. Bár Simardot eleinte sokan kinevették a fák kommunikációját vizsgáló kutatásai miatt, azóta a szakma elismeri munkásságának egész világra nagy hatást gyakorló, úttörő jelentőségét.

Bár a Findig the Mother TreeUncovering the Wisdom and Intelligence of the Forest című regényt mindössze május 4-én publikálták, máris elnyerte a jogokat a filmfeldolgozás készítésére két produkciós iroda: a Bond Group Entertainment (Adams and Stacy O’Neil) és a Nine Stories (Gyllenhaal and Riva Marker) – adta hírül a Collider.

A könyvet máris óriási kritikai siker övezi, így hatalmas verseny folyt a megfilmesítés jogaiért.

Suzanne Simard művéről Jake Gyllenhaal a következőt mondta: „a Finding the Mother Tree egyrészt egy elbűvölő memoár, másrészt erdőökológiai gyorstalpaló. De ami leginkább megfogott benne, hogy mindarról szó esik benne, amelyek a világon a legfontosabbak: ahogyan törődünk egymással, ahogyan kapcsolódunk egymáshoz. Az elmúlt másfél év után a könyv anyaságról, kapcsolatokról és természetről szóló tanulságai időszerűbbek, mint valaha. Izgatottak vagyunk, hogy együtt dolgozhatunk Amy-vel, Stacy-vel és csapatával, és persze Suzanne Simarddal ennek a csodálatos történetnek a filmadaptációján.”

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com