Hírek

Amy Adams és Julianne Moore egy filmben! – Nő az ablakban (The Woman in the Window) előzetes

Nő az ablakban (Woman in the Window)

Első pillantásra A lány a vonaton és a Hátsó ablak keverékének tűnik a Nő az ablakban (The Woman in the Window) – csak épp rengeteg Oscar-díjas sztárral leforgatva.

Dr. Anna Fox (Amy Adams) egy pszichológus, akit súlyos agorafóbia gyötör: nem mer kilépni a házából New Yorkban. Idejét azzal tölti, hogy a szomszédai után leskelődik – például Jane Russell (Julianne Moore) után, aki a szemben lévő házban él. Egy nap Anna látja, hogy szomszédját megtámadják, a kiérkező rendőrség azonban megtalálja Jane-t. Csakhogy az egy másik nő, legalábbis Anna szerint.

A Nő az ablakban A.J. Finn azonos című regényéből készült, a könyvet a színészként és drámaíróként is ismert Tracy Letts adaptálta forgatókönyvvé. A rendező sem kis név, Joe Wright, a Vágy és vezeklés és A legsötétebb óra direktora. A filmnek ráadásul sikerült megnyernie az Oscar-díjas Julianne Moore-t és Gary Oldmant.

A legnagyobb durranás azonban kétségkívül Amy Adams, aki már az előzetes alapján is rendkívül erőset alakít.

A színésznő nem először játszik összeomlás szélén álló karaktert, ilyen volt a szerepe az Amerikai botrányban és az Éles tárgyakban is.

A filmet a Holtodiglanhoz hasonlítják az előzetesben, a történet azonban sokkal inkább A lány a vonaton és a Hátsó ablak keverékének tűnik. Reméljük, jobban hasonlít majd Hitchcock filmjére, mint a közepesre sikerült Emily Blunt-krimire. A Nő az ablakban amerikai premierje 2020. május 15., a magyar dátum egyelőre nem ismert.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com