Hírek

Amy Adams-et rendezi Mundruczó Kornél

Ismét hollywoodi sztárral forgat Mundruczó Kornél és Wéber Kata. A magyar alkotópáros ezúttal a hatszoros Oscar-jelölt Amy Adams főszereplésével forgat filmet; készül az At the Sea.

Az író-rendező-producer Mundruczó Kornél, szakmai és magánéletbeli párjával, Wéber Katával az oldalán ismét A-listás sztárral készít filmet. A sikeres hazai alkotóduó 2020-as Pieces of a Woman című megrendítő de nem kevésbé gyönyörű drámája után, amelyben a főszerepet alakító Vanessa Kirby-t Oscar-díjra is jelölték most egy újabb hollywoodi színész közreműködésével hódíthatja meg a nemzetközi filmes világot. A mindig hibátlan Amy Adams lesz ugyanis az At the Sea című alkotás főhősnője.

Miről szól majd Amy Adams és Mundruczó Kornél közös filmje?

Az eddig megjelent információk alapján az At the Sea továbbviszi majd Mundruczó és Wéber műfaji hagyományait és egy újabb olyan karakterközpontú drámát hoz el a nézőknek, amelynek női főszereplője próbál megbirkózni a mindennapok adta nehézségekkel.

Adams figurája egy középkorú nő, aki egy hosszantartó rehab után a családja tengerparti házában kezd új életet. A karrierjét elvesztő és ezzel identitásában is megrendült karakternek azonban nem csak a jelenben kell megtalálnia a helyét, hanem zavaros múltjával is szembe kell, hogy nézzen.

A forgatókönyvet ezúttal közösen jegyzi Mundruczó és Wéber, előbbivel a kamera mögött. Az előmunkálatok már javában zajlanak, a forgatás pedig júniusban kezdődik Bostonban. Premierdátum egyelőre nincs, de várhatóan jövőre kerül elénk az újabb impozáns és ígéretes kollaboráció a magyar alkotók és Hollywood egyik legkiválóbb színésze között, akit legközelebb decemberben láthatunk majd a Nightbitch című thrillerben.

Mit rendezett korábban Mundruczó Kornél?

Mundruczó Kornél kétségtelenül a kortárs magyar filmgyártás egyik legnagyobb rendezője. A hazai tehetség még 2014-ben robbant be a nemzetközi köztudatba, amikor a Fehér isten című filmje díjat nyert Cannes-ban. A kutyás alkotást aztán további hazai és nemzetközi sikerek követték.

feher isten jelenet

A Jupiter holdja és az Evolúció magyarul készültek el, míg a már említett Pieces of a Woman angol nyelven hozta el nekünk Mundruczó és a filmet író Wéber Kata különleges filmes vízióját. Mundruczó legfrissebb munkája pedig az A zsúfolt szoba (The Crowded Room) volt, amelyben Tom Holland és Amanda Seyfried játszottak. A minisorozat első három epizódját köszönhetjük a magyar rendezőnek, aki az At the Sea mellett is készül még további nemzetközi darabokra.

A Proxy című sci-fiben Blake Lively-t rendezi majd a hazai filmes: a thrilleres elemekkel átszőtt történetben egy orvosi traumát követően arra ébred a főhősnő, hogy tudatát egy bioszintetikus testbe ültették. A forgatókönyv ezúttal is Wéber Kata kezei közül kerül majd ki.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com