Hírek

Amy Adams játssza a főszerepet Ron Howard új filmjében

Újabb Oscar-díjas rendező készít filmet a Netflixnek. A Hillbilly Elegyhez nem kisebb név írhat alá, mint Amy Adams.


Hirdetés

Van egy olyan benyomásom, hogy a Netflix kezdi privatizálni a Hírek rovatot, mivel minden második említésre érdemes mozzanat a filmek világából hozzájuk köthető. Tavaly Joel és Ethan Coennek és Alfonso Cuarónnak Oscar-jelölést illetőleg Oscar-díjat ért a kollaboráció, azóta pedig Zach Snyder, Damien Chazelle, Guillermo del Toro, Martin Scrosese, Spike Lee, Charlie Kaufman és most Ron Howard is együttműködik a streaming szolgáltatóval. Rághatja a kefét Spielberg, mert a jövőben a mozi, értsd a franchise és nosztalgia fetisiszta Disney egyetlen érdemi kihívója a Netflix lesz, aki ilyen rendezőkkel a sorában tagadhatatlanul a progressziót képviseli.

Ron Howard (jobbra), a Netflix legújabb áldozata Paul Bettanyval a Solo forgatásán.

Hasonlóan érezhet Amy Adams is, aki a Variety információi szerint Ron Howard Hillbilly Elegy című filmjében játssza a főszerepet. Az azonos című regényt A víz érintése Oscar-jelölt írója, Vanessa Taylor adaptálja, hát… kisvászonra, míg Howarddal egyetemben Brian Grazer és Karen Lunder végzi a produceri munkálatokat az Imagine Entertainment részéről.

Az Imagine 2017 óta fejleszti a projektet, miután megszerezte a megfilmesítési jogokat. A Netflix januárban jött a képbe, ugyanis 45 millió dollárnyi költségvetést ajánlottak fel a produkció megfilmesítésére. Hivatalos premierdátumról egyelőre nem hallani, jó eséllyel valamikor jövőre érkezik a film.

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.