Hírek

An Ordinary Man – előzetes

Megérkezett az An Ordinary Man című film előzetese. Brad Silberling (Angyalok városa, Casper) rendezésében a legendás Ben Kingsley (War Machine, A halál és a lányka) és Hera Filmar remekel. 

Az An Odinary Man egy háborús bűnös történetéről szól, aki az életét végeláthatatlan meneküléssel tölti. A fordulat akkor következik be, amikor a legújabb rejtekhelyén közelebbi kapcsolatba kerül a szobalányával, aki történetesen egy ügynök. Az előzetes alapján a filmnek sajátos hangulata és humora van.

Ben Kingsley idén 74 éves, és több mint 50 filmszereppel dicsekedhet. Ha nem is mindegyik filmje volt nagy durranás, az ő színészi játéka többnyire pozitívumként szolgált. Kollégánk így ír róla az Önkívület című film kapcsán: „Nincs kapcsolat a két „karakter” között; Ben Kingsley és Ryan Reynolds két eltérő figura. (Ben Kingsley különben is túl jó ehhez a filmhez.)” Egyébként Kingsley 15 éven át volt a Királyi Shakespeare Társulat tagja, egyszer azt nyilatkozta: „színészeknek kellene előadniuk Shakespeare műveit az iskolákban, mert így jobban megértenék a gyerekek a drámaíró darabjait, mintha csak olvasnák.”

Az An Ordinary Man bemutatója április 13-án lesz.

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola PhD-hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket, 2010 óta a Filmtekercs.hu szerzője.