Hírek

Ana de Armas tündököl Marilyn Monroe-ként – Blonde előzetes

Blonde-Ana-de-Armas

Ana de Armas bemutatkozott Marilyn Monroe-ként a Netflix Blonde című filmjének rövid, de annál izgalmasabb előzetesében.

Megérkezett a Marilyn Monroe-ról szóló életrajzi film, a Blonde első kedvcsinálója. A Netflix filmjét Andrew Dominik írta és rendezte, a főszereplő pedig Ana de Armas.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Minden idők egyik legnagyobb filmdívája Norma Jeane Mortenson néven született, de Marilyn Monroe-ként vált világsztárrá. A Joyce Carol Oates regényből készült film a szőke szépség felemelkedéséről szól nem kis hangsúlyt fektetve a színésznő szövevényes románcaira.

A Blonde elmossa a határt valóság és fikció között, ahogy Monroe életében is elvált a nyilvános és a privát élet.

A mindössze egyperces betekintő sok konkrétumot nem árul el, mégis sajátos hangulatot teremt. Az előzetes Monroe örökzöld Diamonds Are a Girl’s Best Friend című zeneszámára mutat meg néhány pillanatot a sztár életéből. Az előzetes zárlatában a tükör előtt ülő Monroe némán nézi önmagát, míg tükörképe önfeledten nevet – súlyos pillanat erős vizuális megvalósításban.

A The Hollywood Reporter idézi Ana de Armas azon interjúját, amiben Dominik vízióját részletezi:

„(Andrew Dominik) szerette volna, hogy a világ is érezze, mit is jelentett nemcsak Marilynnek lenni, de Norma Jeane-nek is. Ez a legmerészebb, legkéretlenebb, mégis feminista változata az ő történetének, amivel valaha találkoztam.”

Ana de Armas – akit korábban a Szárnyas fejvadász 2049, a Tőrbe ejtve, vagy a Nincs idő meghalni filmekben is láthattunk – naponta órákat töltött a sminkszobában a 47 napos forgatás során. Elmondása szerint nem csupán Joyce regényét olvasta, de több száz fotót, videófelvételt és hanganyagot tanulmányozott a szerepre készülve. Egyelőre úgy tűnik, az átváltozás sikeres volt, így de Armas is beállt azon filmcsillagok sorába, akik más dívát alakítanak.

A filmben szerepel továbbá Adrien Brody, Bobby Cannavale, Evan Williams, Julianne Nicholson és Xavier Samuel is.

A Blonde szeptember 23-án debütál a Netflixen.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés