Hírek

Andrew Garfield is szerepel Gia Coppola új filmjében

Francis Ford Coppola unokájának, Gia Coppolának legújabb filmje, a Mainstream Andrew Garfield főszereplésével készült. 

Hét évvel rendezői debütálása után Gia Coppola új filmmel tér vissza képernyőnkre, írja a Variety. Bemutatkozó filmje, a Palo Alto a Rotten Tomatoes leírása szerint „ígéretes kezdés” volt a fiatal rendezőtől. Legújabb, Mainstream című filmje tavaly mutatkozott be a Velencei Filmfesztiválon, s májustól lesz elérhető mozikban és streamingen.

A Mainstream a mai fiatal generáció egy nem titkolt vágyáról szól: a népszerű youtuberré válásról.

Egy 2017-es brit felmérés szerint, amit a First Choice készített, a tinédzserek egyharmada szeretne youtuber lenni, ha felnő. Egy másik közvélemény-kutatás szerint az amerikai gyerekek nagy része inkább készítene videókat hivatásként, mint lenne tanár, zenész vagy épp asztronauta. A Mainstream a vígjáték és dráma elemeit keverve az online hírnév kevésbé vonzó aspektusait mutatja be.

A film főszereplője egy fiatal lány, aki egy megnyerő ismeretlennel karöltve elkezd Youtube videókat gyártani. Az internet népe gyorsan felkapja őket, de nem tart sokáig, míg népszerűségük árnyoldala utol nem éri őket. A megnyerő ismeretlen szerepében Andrew Garfieldot láthatjuk majd, akihez legutóbb 2 éve a Kaliforniai rémálomban volt szerencsénk. A főszerepet pedig Ethan Hawke és Uma Thurman lánya, Maya Hawke játssza, aki a Stranger Things harmadik évadában tűnt fel. Hozzájuk Nat Wolff, Jason Schwartzmann és Johnny Knoxville csatlakozik.

Nem esett messze az alma a fájától: a rendező-forgatókönyvíró Gia Coppola bizony nem csak névrokon.

A Coppola-klán legfiatalabb tagjaként olyan rokonokkal büszkélkedhet, mint a nagypapa Francis Ford és Sofia nagynéni, mindketten elismert rendezők. Gia Coppola így kommentálta legújabb filmjének megjelenését:

„Nagyon büszke vagyok mindenkire, aki részt vett a film elkészítésében, és különösen várom, hogy a nézők láthassák Andrew [Garfield] radikális alakítását!”

Takács Janka

Janka jelenleg elsőéves hallgató a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.