Hírek

Andy Serkis az Állatfarmot adaptálja

Fotó: Gage Skidmore

A dzsungel könyve után Andy Serkis George Orwell 1945-ös klasszikusát, az Állatfarmot készül feldolgozni.

A Deadline értesülései szerint Serkis ismét a Netflix felkérésére dolgozik, ezúttal a Majmok bolygóját is jegyző Matt Reeves-zel karöltve. Serkis és a szolgáltató nem először dolgoznak együtt, a Maugli is a streaming óriásnál landol.

„Hihetetlenül izgatottak vagyunk, hogy végre rátaláltunk a tökéletes kreatív otthonunkra a Netflixnél, hogy elkészítsük a filmünket George Orwell korszakalkotó munkájából. Ráadásul mindezeken felül még újraegyesíthetjük is erőinket nagyszerű barátommal, Matt Reeves-zel is. Az ő különleges érzékenysége, intelligens történetmesélése, őszintesége és tudása ezen a területen a legjobb dolog, ami csak történhetett ezzel a régen dédelgetett álommal, hogy életre keltsük ezt a történetet.”

A szereposztásról még nem szólt a fáma, de feltehetően a Mauglihoz hasonlóan sokan adják örömmel a nevüket ehhez a projekthez…

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Jelenleg a Filmtekercs Vizuális Kultúráért Egyesület alelnökeként a Filmtekercs offline rendezvényeiért és partnerkapcsolataiért felel. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya