Hírek

Andy Serkis George Orwell Állatfarm című kisregényéből rendez animációs filmet

Andy Serkis ezúttal egy animációs film rendezésével jelentkezik. George Orwell klasszikusát, az Állatfarm című kisregényt a Cinesite égisze alatt tervezi elkészíteni, amely idén ünnepli 30 éves évfordulóját – adta hírül a Deadline.

Az Állatfarm disztópikus meséjét nem nagyon szükséges bemutatni, ha valakinek mégis kimaradt volna, irány a könyvesbolt vagy a könyvtár, mert ez a rövidke kisregény abszolút kötelező. Könnyed narratíva mentén mutatja be, hogyan jutunk el addig, hogy ugyan minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek. Az 1945-ben kiadott George Orwell mű 1923 és 2005 között a 100 legolvasottabb angol nyelvű regény között volt számon tartva.

A rádió és színpadi adaptációkon túl a mű két animációs feldolgozást is megélt.

1954-ben John Halas és Joy Batchelor, 1999-ben John Stephenson próbálta animációban visszaadni Orwell gondolatait. De ezzel a két próbálkozással még messze nincs kimerítve a téma, amit amúgy sem árt újra és újra elővenni.

A rendező Andy Serkis-t annak idején Gollam megtestesítőjeként ismerhettünk meg, de hol van az már, azóta rendezőként is többször bizonyított. Először 2017-ben a Lélegzetvétel (Breathe) című filmmel, amelyben képes volt bemutatni egy nyaktól lefelé megbénult férfi történetén át az emberi nagyság eddig ismeretlen területeit.

2019-ben a Maugli (Mowgli: Legend of the Jungle) című adaptációval köszönt be. Ebből két dolog biztosan látszik: Andy Serkist nem feltétlen az új történetek vonzzák, hanem bizonyos történetek új köntösbe öltöztetése. A Maugli motion capture eljárással készült, amely bizony nem ismeretlen Serkis számára. Tavaly a Venom 2. rendezői székébe ült, amely ugyan nem sikerült túl jól, de a látvánnyal ott sem volt gond. Ezek után kérdés, hogy mit kezd majd Serkis Orwell filozofikus felnőttmeséjével, felnőtt már hozzá?

Keleti Léda

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com