Hírek

Andy Vajnát gyászolja Hollywood

Arnold Schwarzenegger, Antonio Banderas, Sylvester Stallone és James Cameron is a vasárnap elhunyt Andy Vajnától búcsúzik.

Hollywood „forradalmi erejének, kedves barátjának” nevezte Arnold Schwarzenegger Andy Vajnát, akivel az 1991-ben bemutatott Total Recall – Az emlékmás és a Terminator 3: A gépek lázadása című filmjében dolgozott együtt.

Vajna „bebizonyította, hogy nincs szükséged nagy stúdiókra, hogy olyan hatalmas filmeket készíts, mint a Terminator 2., vagy a Total Recall –Az emlékmás. Hatalmas szíve volt, és az egyik legnemeslelkűbb pali volt. Hiányozni fog. Gondolataimban a családdal vagyok” – írta Schwarzenegger a Twitteren.

Antonio Banderas, aki az 1996-ban bemutatott Evita című filmben dolgozott együtt a producerrel, szintén a Twitteren búcsúzott. „Isten veled, barátom. Köszönök mindent. Adios amigo mío. Gracias por todo” – írta spanyolul is. Banderas Chet alakította a filmben, amelyet öt kategóriában – köztük Banderast a legjobb színészi alakításért – jelöltek Oscar-díjra. A film végül a zenéjéért nyert Oscart, valamint megkapta a Golden Globe-ot a legjobb vígjáték/musical kategóriában. A film egyik producere Andy Vajna volt, és a forgatás legnagyobb rész Budapesten zajlott.

Sylvester Stallone, aki a Rambo-filmek főszereplője volt, az Instagramon búcsúzott a néhai producertől. A színész „úttörőnek” nevezte Vajnát. „Akkor hitt az Első vér című, első Rambo-filmben, amikor még senki. Összetört a szívem” – fogalmazott Stallone.

James Cameron, aki a Terminator-filmeken dolgozott együtt Vajnával azt írta a Twitteren, a producer az egyik legnehezebb munkájában, a Terminator 2-ben is hitt. Barátjának és munkatársának nevezte Vajnát, aki a humora, a stílusa és a motorozásaik miatt fog hiányozni neki.

Andy Vajna filmproducer, a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos vasárnap hunyt el életének 75. évében.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés