Hírek

Angelina Jolie ismét rendez, ezúttal Tom Hardy segít neki

A világsztár a First They Killed My Father óta nem forgatott filmet, most ismét egy megtörtént eseményt dolgoz fel.

Angelina Jolie hosszú kihagyás után idén novemberben színészként már visszatért a képernyőre (Come Away), nemsokára pedig rendezőként is újra láthatjuk őt. Az új filmterve, az Unreasonable Behaviour egy brit haditudósító történetét dolgozza fel, producerként pedig a projekt mellé állt Tom Hardy is.

A történet alapját Don McCullin 1992-es önéletrajzi könyve adja, de a film még ennél is nagyobbat merít, és a férfi teljes életútját bemutatja. A londoni szegénynegyedből származó haditudósító az elmúlt negyven év valamennyi véres hadszínterét bejárta

a berlini fal omlásától a jugoszláv háborúkon át a szíriai polgárháborúig.

Az elképzelés szépen illik Jolie rendezői filmográfiájába, direktorként ugyanis rendre a háborús helyzetek emberre gyakorolt hatásait vizsgálja. Első műve, A vér és méz földjén Boszniába, a Rendíthetetlen a második világháború csendes-óceáni színterére, míg a First They Killed My Father a kambodzsai polgárháborúba kalauzolja el a nézőt. Elképzelhető, hogy a haditudósítói nézőpont új irányból árnyalja majd az életművön átfutó központi témát, új megvilágításba helyezve ezzel a jelenséget.

McCullin egyébként ma is aktív, és a filmterv hírére úgy reagált: „láttam Angelina legutóbbi filmjét, és nagyon lenyűgözött az események erőteljes és hiteles ábrázolása benne – különösen úgy, hogy mindezt a saját szememmel is láttam. Úgy érzem, hogy biztonságban vagyok a talpraesett és tehetséges rendezőnő kezei között”.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com