Hírek

Angelina Jolie tűzbe megy – Those Who Wish Me Dead előzetes

Bérgyilkosokkal és elharapódzó tűzvésszel kell Angelina Jolie-nak megküzdenie Taylor Sheridan új, Those Who Wish Me Dead című neo-western thrillerében. Íme az akciódús előzetes!

Ismét kamerák előtt Angelina Jolie: az utóbbi években egyre ritkábban szereplő színésznőt egy thrillerben láthatjuk most viszont. Üdítő változás legutóbbi szerepeihez képest, amik főleg gyerekeknek szóló fantasy filmek voltak (Come Away, Demóna: A sötétség úrnője). Sőt, a Those Who Wish Me Dead egy visszatérésnek tűnik Jolie Tomb Raider-es akcióhős múltjához. Az előzetes alapján ugyanis egy vérpezsdítő hajszákkal és csodával határos megmenekülésekkel teli filmre számíthatunk.

A sötét hangulatú Those Who Wish Me Dead Michael Koryta azonos című 2014-es regényén alapul.

Főhősünk, Angelina Jolie egy montanai erdő közepén álló kilátótoronyba bezárva a vadon épségéért felel. Egyszer csak feltűnik egy elveszett fiú (Finn Little), aki az apja életét követelő gyilkosság túlélőjeként bolyong a rengetegben. Jolie és a fiú gyorsan rájönnek, hogy a bérgyilkosok a nyomukban vannak, s menekülniük kell. Helyzetüket nehezíti a pusztító tűzvész, életük egy hajszálon múlik.

Jolie így írta le karakterét:

„nagy bűntudata van és eléggé össze van törve. Ő egy erdőtüzekre specializálódott tűzoltó és amúgy adrenalinfüggő, de közben meg közvetlen közelről élt át tragédiát és felelősnek érzi magát miatta.”

Jolie és Little mellett szerepel még Nicholas Hoult (Nagy Katalin: A kezdetek, Mad Max: A harag útja), Aidan Gillen (Peaky Blindersés Jon Bernthal (The Walking Dead, The Punisher). A forgatókönyvet írta és a filmet rendezte Taylor Sheridan, aki olyan filmeket írt, mint a Sicario, Hell or High Water és Kevin Costner Yellowstone című sorozata.

A Collider szerint a Those Who Wish Me Dead május 14-étől lesz elérhető az HBO Max streaming-szolgáltatón.

Takács Janka

Janka jelenleg elsőéves hallgató a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés