Hírek

Angelina Jolie-val dolgozik új életrajzi filmjén a Spencer rendezője

A chilei Pablo Larraín ismét életrajzi filmen dolgozik. Natalie Portman és Kristen Stewart után most Angelina Jolie-nak néz ki Oscar-jelölés?

Talán nem meglepő, hogy a Jackie Kennedy fontos életeseményét feldolgozó Jackie, valamint Diana hercegnőről szóló Spencer után Maria Callas énekesnőről szóló film címe Maria lesz. Pablo Larraín ezzel folytatja munkásságát, amelyet az utóbbi hat évben indított útnak, mely szerint híres nők életének válságos időszakáról szóló életrajzi műveket hoz tető alá.

Az amerikai születésű, de görög felmenőkkel rendelkező Maria Callas az egyik (ha nem a) legjobb operaénekesnő volt, akinek sorsa tragikus véggel zárult 1977-ben. Pablo Larraín filmje a botrányokkal és személyes drámákkal terhelt életút utolsó éveibe enged bepillantást. „Régóta várt álmom volt, hogy egyesíthessem két legmélyebb és legközelibb szenvedélyemet, a mozit és az operát. Hogy mindezt Angelinával, egy rendkívül bátor és kíváncsi művésszel együtt tehetem egy lenyűgöző lehetőség.

Igazi ajándék” – nyilatkozta a rendező.

Larraín elég jó szériát tud maga mögött: két korábbi életrajzi filmjének főszereplőjét igencsak méltatták a díjszezonokban, és az Oscarért is kopogtattak. Most Jolie térhet vissza ezzel a hatalmas szereppel. „Maria életének és örökségének felelősségét nagyon komolyan veszem. Mindent meg fogok tenni, hogy megfeleljek a kihívásnak. Pablo Larraín olyan rendező, akit régóta csodálok. Az, hogy lehetőséget kapok arra, hogy vele és Steven Knight forgatókönyvével együtt mesélhessem el Maria történetét, egy valóra vált álom” – mondta

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com