Hírek

Anilogue 2018: Ma kezdődik a fesztivál

Mirai
Mirai

Ma veszi kezdetét a 16. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál, amely tizennégy egészestés film és háromszáz animációs rövidfilm vetítésével várja az érdeklődőket december 2-ig Budapesten hat helyszínen.

A fesztivál öt napja alatt ötvenöt eseménnyel is készülnek a szervezők. Az idei animációs seregszemlét a Kirikou figuráját megalkotó Michel Ocelot személyesen nyitja meg az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol legújabb filmjét, a Dilili Párizsbant láthatja a közönség. A film a századfordulós francia művészvilág izgalmas karikatúráját rajzolja fel.

A rövidfilmek versenyében harminc alkotás szerepel, köztük Bucsi Réka Solar Walk és Hegyi Olivér Take Me Please című munkája.

Az Urániában lesz a díszbemutatója a Candide című új magyar animációs sorozatnak. A Kreif Zsuzsanna, Turai Balázs és Bera Nándor rendezésében készült, Kovásznai György nyomában járó 13 részes animáció a mai politika és vallás kortárs szatírája.

Az Anilogue zárófilmje Mamoru Hosoda legújabb alkotása, a Mirai – Lány a jövőből (a képen) lesz.

Az Adriai hullám című vetítéssorozatban Olaszország, Horvátország és Szlovénia kortárs animációs művészete mutatkozik be. Hagyományosan idén is lesz Világpanoráma válogatás és ötórás éjszakai maratonvetítés is, a szombat esti Animált éj keretében.

Zsűritagként az Anilogue vendége lesz Pedro Rivero spanyol rendező.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com