Hírek

Animációs csemege a Magyarok a háztetőn sorozatban

A hazai animációs filmkészítés egyik legnagyszerűbb, ám feledésbe merült darabjával készül a Budapest Rooftop Cinema, a Magyar Nemzeti Filmarchívum és a Film.hu közös vetítéssorozata, a Magyarok a háztetőn: augusztus 8-án a Habfürdőt vetítik a Corvin Club tetőteraszán.

Az 1979-ben bemutatott egészestés, többféle animációs technikát ötvöző filmet annak idején nem fogadta osztatlan siker: Kovásznai György – festő, animációs filmkészítő, a hazai festményanimáció egyik legnagyobb úttörője – korán túlmutató alkotását a premier idejének közönsége nem tudta értelmezni – mára azonban sokan akadnak, akik a Habfürdőt minden idők legjobb magyar animációs filmjének tartják.

Bár a Habfürdő sokak számára ismeretlen, mégsem kopott ki teljesen a köztudatból: festményjellegű képeit, Másik János szenzációs zenéjét újra felfedezték, és most digitálisan felújított, tökéletes minőségben élvezhető ez a filmművészeti musical csemege – ahogy az alkotók nevezték: zenés trükkfilm szívdobbanásra –, melyet ennél különlegesebb helyszínen nagyvásznon még sosem láthatott a közönség.

Az esemény Facebook-oldala itt található. Időpont: 2017. augusztus 8. Helyszín: Corvin Club tetőterasz (VIII. Blaha Lujza tér 1-2., bejárat a Somogyi Béla utca felől). Kapunyitás: 18:30. Jegy: 800 Ft.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..