Hírek

Animációs filmek elkészítését támogatja a Médiatanács

Három gyerekeknek szóló sorozat egy-egy új epizódjának és egy felnőtteknek szánt önálló animációs mű elkészítését támogatja 43,5 millió forinttal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.

A Médiatanács közleménye szerint a Magyar Média Mecenatúra program Macskássy Gyula pályázatán keresztül támogatást kap Miklósy Zoltán meséje, a Szőrmók Ovi második része, Máli Csaba sorozata, a Szupermalac és Űrpatkány, valamint a Gurmai Beáta rendezésében készülő Borka és a varázsruha című mese is.

Szintén elnyerte a médiatanács támogatását Andrasev Nadja magyar-francia koprodukcióban megvalósuló Szimbiózis című, 10 perces, vegyes technikával készülő animációja, amely arról szól, hogyan dolgozza fel egyedi módon megcsalásait egy feleség.

A filmeket 2018. január 31-ig kell elkészíteni, a televíziós bemutatók határideje 2018. június 30.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya