Hírek

Animációs thrillert támogat a Filmalap

Ruben Brandt A gyűjtő

Ruben Brandt A gyűjtőA Berlinale Ezüst Medve díjas Milorad Krstić rendezésében Ruben Brandt, a gyűjtő címmel készülő animációs mozifilm gyártás-előkészítését 50 millió forinttal támogatja a Filmalap.

Ruben Brandt, a gyűjtő címmel a világ legnevesebb múzeumaiban őrzött remekművek elrablásáról és a műkincsrabló banda utáni hajszáról készül egész estés animációs thriller krimi. A sikerei csúcsán álló Ruben Brandtot egy jóhiszemű manipuláció arra kényszeríti, hogy 25 festményt raboljon el a világ leghíresebb múzeumaiból. Ruben Brandt és csapata minden nap támad: Louvre, Tate Gallery, Uffizi, Ermitázs… Húsz nap alatt húsz rablás. A Ruben-csapat a világ legkeresettebb rablóivá válik. A fejükre kitűzött jutalom egyre emelkedik, és eléri az 1 milliárd dollárt. A rendőrök mellett a fejvadászok és a gengszterek elszánt hada is a nyomukba ered. Mike Kowalski washingtoni magándetektívet, a műkincsrablások nemzetközi szakértőjét bízzák meg, hogy kerítse kézre a „Gyűjtőt”.

A James Bond-filmeket idéző izgalmas helyszíneken játszódó animációs thriller írója Milorad Krstić szerb származású, 1989 óta Magyarországon élő festő, díszlettervező és animációs művész. A Ruben Brandt, a gyűjtő „egy akciódús krimi, egyszersmind időszörfölés a huszadik századi mozi hullámain” – vallja a forgatókönyvet is jegyző Milorad Krstic, aki My Baby Left Me című első animációs rövidfilmjével Ezüst Medve díjat nyert 1995-ben a Berlinálén.

A Ruben Brandt, a gyűjtő forgatókönyvét az alkotók korábban a Filmalap szakmai és anyagi támogatásával fejlesztették.

A tervek szerint nemzetközi koprodukcióban készülő animációs mozifilmproducere Roczkov Radmila, Roczkov Hermina és Kurdy Fehér János. A kontinenseket átívelő hajszákat felvonultató kalandos krimi a tervek szerint 2016 végén kerülhet a mozikba.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com