Hírek

Animációs vígjáték lesz az X-aktákból

A Fox tévé rendelte meg a készülő sorozatot a Brickleberry íróitól.

Akár még jól is elsülhet a The X-Files: Albuquerque: az X-akták világában az FBI illetékes ügyosztályának csúcsragadozói mellett a sarokban ott ülnek a kissé lúzer ügynökök, akiknek csak a legbénább ügyek jutnak. De valakinek azokat is ki kell vizsgálni, csakhogy a balfék titkosügynökök mindent rendre elbénáznak. Nagy vonalakban valami ilyesmi lesz az új X-akták spinoff, a The X-Files: Albuquerque története – értesült a Deadline.

Az új animációs sorozat premierdátuma egyelőre nem ismert, még csak a kezdeti fejlesztési fázisban tart a projekt. A készítők Rocky Russo és Jeremy Sosenko, akik leginkább a Comedy Centralon futó, jó értelemben beteg Brickleberry révén váltan ismertté.

Másik animációs sorozatuk, a Paradise Rendőrség szintén elsősorban a felnőtteket célozza meg humorával, ez jelenleg a Netflixen látható.

Az X-akták a kilencvenes évek meghatározó misztikus-sci-fi sorozata volt, amely 1993 és 2002 között kilenc évadot élt meg a Fox csatornán. Ez két film követte, majd 2016-ban megpróbálkoztak a széria felélesztésével, de a 2018-as 11. évad már a legelszántabb rajongókat is eltaszította.

A Fox a Disney bekebelezése óta próbálja magát pozícionálni, és úgy látszik, az inkább felnőtteknek szóló animációs vígjátéksorozatok terén talál magára. Ebben hagyományosan nagy tapasztalata van, hiszen itt fut a Family Guy és a Simpson-család is. Értelemszerűen a Disney gyerekbarát márkája mellé ez már nem fér bele, így talán ezen a területen tud labdába rúgni a Fox.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com