Hírek

Animálva támaszt fel a Netflix egy klasszikus animét

A nyolcvanas évek egy animesorozata visszatér a Netflixre, amelyhez előzetest is kaptunk. Azonban valami más lett – a hagyományos rajzolt stílust ugyanis számítógéppel készült animációra cseréltek. Ennek pedig nem örülnek túlságosan a régi rajongók.

A Saint Seiya: Knights of the Zodiac című mangasorozatot Masami Kurumada írta és illusztrálta 1986 és 1990 között. Nagy sikere volt Japánban, már a mangával egy időben megjelent egy anime-feldolgozása, a kétezres évek elején pedig újabb tévésorozatokat kapott. Népszerűségnek örvendett Ázsián kívül is, bár angolra soha nem fordították le.

A Netflix idén újrakezdi a sorozatot, visszatérve annak gyökereihez, már ami a történetet illeti. A Saint Seiyához kiadott előzetes láttán azonban nem voltak elragadtatva az eredeti manga vagy az anime rajongói, ugyanis lecserélték a hagyományos rajzolt stílust számítógéppel készítettre. Hasonló feltámasztást kapott nem olyan rég az Ultraman szintén a Netflixen. A látvány egyébként jól megragadja azokat a vizuális elemeket, amelyeket az animékből ismerünk.

Nem a látványvilág azonban az egyetlen, ami felháborította a rajongókat, ugyanis az egyik főszereplő nemét is megváltoztatták. Noha Andromeda Shun az eredeti sorozatban is feminin kinézettel és tulajdonságokkal rendelkezett, attól függetlenül fiú karakter volt, az új sorozatban azonban egyértelműen lány lesz.

A Saint Seiya története egy csapat fiatalra koncentrál (köztük a címszereplő Seiyára és Shunra), akik csodálatos hatalmat kapnak Athénától, a bölcsesség és a háború istennőjétől. Ezt az erőt arra használják, hogy megvédjék a gyengéket és felvegyék a harcot azokkal az erőkkel, amelyek az emberiség vesztére törnek. A sorozat 2019. július 19-én debütál a Netflixen.

Avatar

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya