Hírek

Annecybe kapott meghívást Traub Viktória filmje  

Nyilvánosságra hozták a júniusi Annecy Fesztivál rövidfilmes versenyprogramját: a legnagyobb presztízsű nemzetközi animációs seregszemlére meghívást kapott Traub Viktória új alkotása, a Cipők és paták is.

Traub Viktória legutóbbi filmje egy szürreális, hibrid, ember-állat lényekkel benépesített világban játszódik, és a kapcsolódás, a megfelelések, az önelfogadás dilemmáit vizsgálja − írja a film sajtóközleménye annak kapcsán, hogy a Cipők és paták c. filmet meghívták a világ első számú animációs fesztiváljára, Annecybe.

A Cipők és paták főhőse, Paula, a kentaurlány kisvárosi pedikűrösként emberi lábakra vágyik. Amikor megismerkedik Arnolddal, a krokodilférfival, első látásra egymásba szeretnek. Vajon képes-e a kentaurlány megtalálni az önazonosság felé vezető utat? Milyen ára van a megfelelésnek és az önfeladásnak? – veti fel a kérdéseket a 2D rajzanimációs technikával készült rövidfilm.

A Cipők és patákhoz egyedileg készített digitális ecsetekkel festett textúrák készültek, amelyek természetes, érett, anyagszerű hatást keltenek, kiegészítve és hitelessé téve a szürreális karaktereket − írja a közlemény.

A cselekmény a két főszereplő kudarcra ítélt szerelmének története. Míg a kentaurlány emberi lábakról álmodik, így a ló identitását tagadja meg, a krokodilférfi a ragadozó karakterét próbálja elnyomni magában. A filmben az elfojtás és megfelelési kényszer anatómiája foglalkoztatott, illetve az a kérdés, hogy ha a szerelem és az önelfogadás konfliktusba kerül egymással, melyik kerül ki győztesen” – nyilatkozta Traub Viktória rendező, aki a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció szakán végzett 2008-ban.

Traub Viktória Vastojás és Sellők és rinocéroszok című filmjei a világ számos fesztiválján szerepeltek sikerrel, utóbbit a Magyar Filmkritikusok Szövetsége 2018 legjobb animációs filmje díjával tüntette ki és interjúnk is készült.

A Cipők és paták az NFI támogatásával a Pi Produkció gyártásában készült a Solaz Media és a Paprika Studios koproducerekkel, továbbá a TV Paint támogatásával. Zenéjét Kalotás Csaba jegyzi, a forgatókönyvet a rendező Bak Zsuzsannával és Dus Polettel közösen írta, sound designere Vadon Zoltán, producere Dus Polett.

Az Annecy Fesztivált június 9-15. között rendezik meg idén.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com