Hírek

Annette Bening se marad ki a szuperhősfilmekből

A Marvel és a DC egyaránt szeret nagy kaliberű színészeket megnyerni produkcióikhoz. Ezúttal az előbbi stúdió zsákolta be magának a többszörös Oscar-jelölt Annette Beninget.

A Captain Marvel című szuperhősmozi egyik szerepére választották ki Annette Beninget (Csodálatos Júlia, Amerikai szépség). A hollywoodi blockbusterekben egyáltalán nem járatos színésznő a legújabb női hőst bemutató filmben alakít majd egy rejtélyes szerepet.

Karakterének kilétét egyelőre homály fedi, de két pletyka is szárnyra kapott.

Az egyik szerint egy tudóst alakít, aki könnyen lehet, hogy a főszereplő Carol Danvers (Brie Larson) egyfajta mentorfigurájává válik. A másik pletyka szerint maga Danvers – azaz Marvel kapitány – édesanyját játssza majd. Bármi is legyen a megoldás, Bening biztosan hozni fogja a tőle elvárt karizmát és tekintélyt.

Brie Larson

A Captain Marvelt Anna Boden és Ryan Fleck rendezők készítik, akik korábban a Fél Nelson, A szerencse forgandó és a Nyomás alatt című drámákat tették le az asztalra. A történet a ’90-es években játszódik majd, így a Marvel-univerzum előzményét fogja bemutatni. Emiatt olyan szereplők is visszatérnek, mint Nick Fury (Samuel L. Jackson), Phil Coulson ügynök (Clark Gregg), valamint A galaxis őrzőiben megismert Ronan (Lee Pace) és szolgája, Korath (Djimon Hounsou). Az új figurákat pedig Jude Law, Ben Mendelsohn és Gemma Chan alakítják majd.

A film amerikai bemutatója 2019. március 8-ra esik.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya