Hírek

Annette Beninget rendezi az elsőfilmes Christoph Waltz

Mint megannyi más kollégája, Christoph Waltz is úgy döntött, hogy átül a rendezői székbe és ott is kipróbálja magát (persze a főszerepet sem adja ki a keze közül). Waltz egy megtörtént esetet dolgoz fel Annette Bening és Vanessa Redgrave főszereplésével: ez lesz a Georgetown.

Az Oscar-díjas Christoph Waltz ezúttal a kamera mindkét oldalán helyet foglal majd, első rendezése pedig egy koránt sem könnyű hangvételű igaz történetet feldolgozó bűnügyi dráma lesz. A Georgetown forgatókönvyét egy New York Times cikk alapján írta David Auburn. A történet egy bizonyos Albrecht Muth nevű férfit követ nyomon, aki mindent megtesz azért, hogy a társadalmi ranglétrán feljebb jusson.

Muth egy nála majd 50 évvel idősebb és mérhetetlenül gazdagabb nőt vesz feleségül, őt alakítja Vanessa Redgrave. A pár fényűző életmódja és hatalmas társadalmi estélyi révén a legmagasabb körökben találja magát, ahol a semmirekellő és alacsony sorból származó férfi mindenkit átver. A hazugságokra épülő élettörténetére akkor derül fény, amikor feleségét 1990-ben holtan találják georgetown-i otthonukban.

A jócskán elhúzódó ügy végül 2014-ben zárult le, amikor is 50 év börtönbüntetésre ítélték Muth-ot. A filmben nagy szerep jut az elhunyt nő lányának, akit Annette Bening játszik el. Hármójuk mellett szerepel még Corey Hawkins, Noam Jenkins és David Reale.

A Georgetown 2018-ban kerül a mozikba. Waltz-ot addig három filmben is láthatjuk majd, hiszen szerepel az idén bemutatott Tulipánlázban, a Matt Damon főszereplésével készült Kicsinyítésben (Downsizing), illetve jövőre érkezik Robert Rodriguez Alita: Battle Angel című akciódús kalandfilmje is.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés