Hírek

Ansel Elgort alakítja Kennedyt a Mayday 109-ben

A Nyomd, baby, nyomd! sztárja, Ansel Elgort aláírt a Mayday 109 című II. világháborús drámában, ami a későbbi elnök 1943-as háborús élményeiről mesél majd – olvastuk a Variety.comon.

A filmet 2015 óra fejlesztik Samuel Franco és Evan Kilgore forgatókönyve alapján, rendezőt azonban még nem kapott a projekt. A történet szerint Kennedy egy torpedóhajó parancsnoka a Csendes-óceán déli térségében, amikor a japánok kilövik a hajót. Kennedy 11 túlélővel együtt egy lakatlan szigetre úszik, ahonnan a későbbi elnök egyedül ment felfedezőútra, hogy élelmet és ivóvizet találjon. Kókuszdiókból kirakott SOS segített a csapatnak végül megmenekülni, ezt látták meg a felderítők a levegőből.

A történetet nem először dolgozzák fel, 1963-ban a P.T. 109-ben Cliff Robertson játszotta Kennedyt. Ezt volt az első film, amit bemutattak az akkor már hivatalban lévő elnökről.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com