Hírek

Antal Nimród krimijét és egy animációs thrillert is támogat a Filmalap

Ruben Brandt A gyűjtő

Ruben Brandt A gyűjtőA Ruben Brandt, a gyűjtő című animáció gyártásának, valamint az Antal Nimród rendezésében készülő Viszkis című krimi előkészítésének támogatásáról is döntött a Magyar Nemzeti Filmalap.

A szervezet MTI-hez szerdán eljutatott közleménye szerint az 1995-ben My Baby Left Me című első rövidfilméért Ezüst Medve-díjjal elismert Milorad Krstic által rendezendő Ruben Brandt, a gyűjtő című egész estés animációs film gyártását 600 millió forinttal támogatják. Korábban a film forgatókönyvének fejlesztése és a gyártás-előkészítése is a Filmalap támogatásával történt. Az alkotás története szerint a sikerei csúcsán álló Ruben Brandt pszichoterapeutát rémálmai arra kényszerítik, hogy 13 festményt raboljon el a világ legnagyobb múzeumaiból és magángyűjteményeiből. Ruben Brandt és csapata minden nap újabb helyszíneken támad, sorra kerül a párizsi Louvre, a Tate Gallery, az Uffizi, az Ermitázs és Szépművészeti Múzeum is. Miután Rubenék napok alatt a világ legkeresettebb rablóivá válnak, és a fejükre kitűzött jutalom eléri az egymilliárd dollárt, a rendőrök mellett fejvadászok és gengszterek elszánt hada is a nyomukba ered. Közöttük Mike Kowalski washingtoni magándetektívet, a műkincsrablások nemzetközi szakértőjét is megbízzák, hogy kerítse kézre a „Gyűjtőt”.

A James Bond-filmeket idéző, különleges helyszíneken játszódó pszichothriller megálmodója, írója és rendezője Milorad Krstic képzőművész, látványtervező és animációs művész. A közlemény idézi a rendezőt, aki szerint a film „egy akciódús thriller, egyszersmind időszörfölés a huszadik századi mozi hullámain”. A nagyszabású animációs mozifilm producerei Miskolczi Péter, Rockov Radmila, Roczkov Hermina és Kurdy Fehér János. A kontinenseket átívelő hajszákat felvonultató, fantáziadús látványvilágú film a tervek szerint 2018 tavaszán kerülhet a mozikba.

A Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága emellett határozott Antal Nimród, a magyar film történetében új fejezetet nyitó Kontroll rendezője új filmtervének támogatásáról is. A „Viszkis” néven elhíresült bankrabló, Ambrus Attila történetét fikciós elemekkel vegyítő krimi gyártásának előkészítését 10 millió forinttal segíti a szervezet. A látványos akciójelenetekben bővelkedő film forgatása május végén kezdődhet, a tervek szerint a kész alkotás 2017 tavaszán lesz látható a mozikban. A Viszkis című film operatőre Szatmári Péter (Liza, a rókatündér, Kincsem), a látványtervező Hujber Balázs (Liza, a rókatündér, A vizsga), a producer a Kontrollt is jegyző Hutlassa Tamás lesz, a szereplők névsorát később hozzák nyilvánosságra – olvasható a közleményben, amely felidézi: Antal Nimród korábban úgy nyilatkozott, hogy a „Viszkis” története a Kontrollhoz hasonlóan kiváló lehetőséget nyújt a különböző hangnemek és műfajok keverésére.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com