Hírek

Anthony Hopkins és Jonathan Pryce pápává vált

A Netflix tíz filmjét küldi idén mozikba, amely az előfutára annak, hogy ezekkel neveznek az idei Oscar-díjra. Martin Scorsese The Irishmanje mellett a The Two Popes az, amely négy teljes hetet kap a filmszínházakban. A két pápa történetét előzetesen is láthatjuk.

A Netflix és Hollywood egy ideje háborúban áll egymással, főleg ami a díjszezonokat illeti. Miközben Steven Spielberg és más filmes szakemberek álláspontja szerint a streaming szolgáltató filmjei tartsák távol magukat az Oscartól, addig a Netflix azon dolgozik, hogy minél több filmje szállhasson versenybe az Amerikai Filmakadémia díjáért. Ennek egyik eszköze, hogy a szárnyai alatt készült alkotásokat nemcsak a különböző filmfesztiválokon nevezi (habár idén Cannes-t kihagyta), de bizonyos időre moziba is küldi őket.

Martin Scorsese maratoni hosszúságú (3 és fél órás) The Irishmanje például négy héten át lesz látható a mozikban a New York-i Filmfesztivál után, még mielőtt a film megjelenne a Netflixen. Ezen kívül kilenc további filmet tervez mozikba küldeni a streaming szolgáltató az ősz folyamán (köztük a Velencében debütált Marriage Storyt), de egyedül a The Two Popes kap szintén négy hetet a filmszínházakban. Most előzetesen is láthatjuk az Anthony Hopkins és Jonathan Pryce főszereplésével készült filmet, amely méltónak ígérkezik a kiemelt figyelemre.

Ahogy a cím is jelzi, a The Two Popes két pápáról fog szólni: Hopkins alakítja XVI. Benedeket, míg Pryce a leendő Ferenc pápát. A történet a két veterán színész karakterének konfliktusa körül bonyolódik – válaszponthoz érkezett a katolikus egyház. Tradíciók és konzervativizmus vagy a haladó vallásfelfogás a megfelelő irány? A filmet az Isten városáért Oscarra nevezett Fernando Meirelles rendezte, a forgatókönyvért pedig Anthony McCarten felelt, aki A mindenség elmélete és A legsötétebb óra írásával szállt versenybe az Oscarért.

A The Two Popes premierje a Telluride-i Filmfesztiválon lesz. Ezután november 27-én érkezik a kiválasztott mozikba, december 20-tól pedig elérhető lesz a Netflix kínálatában is.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com