Hírek

Anthony Hopkins és Jonathan Pryce pápává vált

A Netflix tíz filmjét küldi idén mozikba, amely az előfutára annak, hogy ezekkel neveznek az idei Oscar-díjra. Martin Scorsese The Irishmanje mellett a The Two Popes az, amely négy teljes hetet kap a filmszínházakban. A két pápa történetét előzetesen is láthatjuk.

A Netflix és Hollywood egy ideje háborúban áll egymással, főleg ami a díjszezonokat illeti. Miközben Steven Spielberg és más filmes szakemberek álláspontja szerint a streaming szolgáltató filmjei tartsák távol magukat az Oscartól, addig a Netflix azon dolgozik, hogy minél több filmje szállhasson versenybe az Amerikai Filmakadémia díjáért. Ennek egyik eszköze, hogy a szárnyai alatt készült alkotásokat nemcsak a különböző filmfesztiválokon nevezi (habár idén Cannes-t kihagyta), de bizonyos időre moziba is küldi őket.

Martin Scorsese maratoni hosszúságú (3 és fél órás) The Irishmanje például négy héten át lesz látható a mozikban a New York-i Filmfesztivál után, még mielőtt a film megjelenne a Netflixen. Ezen kívül kilenc további filmet tervez mozikba küldeni a streaming szolgáltató az ősz folyamán (köztük a Velencében debütált Marriage Storyt), de egyedül a The Two Popes kap szintén négy hetet a filmszínházakban. Most előzetesen is láthatjuk az Anthony Hopkins és Jonathan Pryce főszereplésével készült filmet, amely méltónak ígérkezik a kiemelt figyelemre.

Ahogy a cím is jelzi, a The Two Popes két pápáról fog szólni: Hopkins alakítja XVI. Benedeket, míg Pryce a leendő Ferenc pápát. A történet a két veterán színész karakterének konfliktusa körül bonyolódik – válaszponthoz érkezett a katolikus egyház. Tradíciók és konzervativizmus vagy a haladó vallásfelfogás a megfelelő irány? A filmet az Isten városáért Oscarra nevezett Fernando Meirelles rendezte, a forgatókönyvért pedig Anthony McCarten felelt, aki A mindenség elmélete és A legsötétebb óra írásával szállt versenybe az Oscarért.

A The Two Popes premierje a Telluride-i Filmfesztiválon lesz. Ezután november 27-én érkezik a kiválasztott mozikba, december 20-tól pedig elérhető lesz a Netflix kínálatában is.

Vida László

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya