Hírek

Anthony Hopkins mint Lear király – nézz bele a BBC új adaptációjába!

A BBC új tévéfilmjét hamarosan az Amazonon is látni lehet, addig is itt az előzetes és egy jelenet az Anthony Hopkins és Emma Thompson főszereplésével készült adaptációból.

Az új Lear királyt Richard Eyre írta és rendezte, akinek olyan brit drámákat köszönhetünk, mint az Egy botrány részletei vagy az Iris – Egy csodálatos női elme. A modern feldolgozásban harmadszor játszik együtt Anthony Hopkins és Emma Thompson a Szellem a házban és a Napok romjai után. Érdekesség, hogy míg korábban párt alakítottak, most Thompson Gonerilt, Lear király egyik lányát játssza. A másik lány, Regan Emily Watson lesz, a harmadik, a hűséges Cordelia pedig a frissen felfedezett Florence Pugh. Mellettük olyan elismert brit színészek tűnnek fel a tévés adaptációban, mint Andrew Scott, Jim Broadbent vagy Tobias Menzies.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

William Shakespeare közismert drámája egy idős királyról szól, aki olyan arányban akarja felosztani a lányai között a birodalmát, amennyire szeretik őt. Míg Goneril és Regan hízelegnek neki, később szívtelenül bánnak vele, az őszinte Cordeliát viszont Lear király eltaszítja magától. A magányosan bolyongó Lear megőrül, a tragédiák pedig egymást követik a széteső birodalomban.

Az Amazonon még idén elérhetővé válik a film, addig is íme, az előzetes és egy jelenet:

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés