Hírek

Anthony Hopkins megható gesztussal köszönte meg az Oscar-díjat

The Virtuoso

„83 évesen már nem számítottam arra, hogy megkapom ezt a díjat” – mondta Sir Anthony Hopkins a legjobb színésznek járó Oscar-díjról egy hétfőn kora reggel közzétett videóban.

Körülbelül 4 órával azután, hogy a 93. Oscar-díjátadón nagy meglepetésre Anthony Hopkins nyerte a legjobb színésznek járó díjat, egy Wales-ben készült videóban mondta el köszönőbeszédét, és egy pillanatra megemlékezett arról a színészről, akiről sokan úgy gondoltuk, hogy posztumusz díjazva lesz – Chadwick Bosemanről.

Vasárnap este Hopkins lett a legidősebb színész, aki elnyerte a díjat, mindezt majdnem három évtizeddel azután, hogy A bárányok hallgatnak című filmért megnyerte első Oscar-díját. Éppen emiatt kissé furcsán fejeződött be az idei gála. Amikor Bosemant idén a legjobb színésznek járó Golden Globe-díjjal tüntették ki, özvegye, Taylor Simone Ledward mondott megható köszönőbeszédet, akkor ez volt az este érzelmi csúcspontja. Idén talán éppen ezért rendhagyó módon nem a legjobb film díjával zárták az estet, megváltoztatva ezzel a hagyományos sorrendet.

Boseman, mint már tudjuk, nem nyert, ráadásul Hopkins sem személyesen, sem virtuálisan nem vette át a díjat. A közösségi médiában nagy visszhangot vert, hogy nem az időközben elhunyt Chadwick Boseman kapta a díjat. A színész a Ma Rainey: A blues nagyasszonya című filmben nyújtott alakításáért kapott jelölést, de 43 évesen vastagbélrákban elhunyt.

„Ezúton szeretnék megemlékezni Chadwick Bosemanről, akit túl korán vettek el tőlünk” – mondta Hopkins egy mai videóban, amit a közösségi médiában posztolt. A reggel Wales-ben közzétett videó rövid volt és kedves, Hopkins ezek után a poszt kommentjei között ejtette meg a szokásos köszöneteket: a szereplőgárdának, a filmet gyártó cégnek, a casting ügynökségnek és családjának.

(via New York Times)

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, felelős szerkesztő. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés