Hírek

Anthony Hopkins őrült vagy Olivia Colman kegyetlen? – The Father előzetes

Anthony Hopkins elveszti az eszét vagy Olivia Colman űz gonosz játékot vele: a The Father lehengerlő alakításokkal viszi filmvászonra egy idős férfi elméjének megbomlását. Vagy nem. Előzetesen az egyik legjobban várt 2020-as film!

Álomszereposztással érkezik egy érzékeny és sötét tónusú dráma, amely az év eleji Sundance óta hatalmas durranásnak ígérkezik. A The Fatherben Anthony Hopkins és Olivia Colman remekelnek: ebből kapunk most egy kis ízelítőt az előzetes révén.

Florian Zeller legelső egészestés alkotása egy különös darab, amelyben egy idős férfihez (Hopkins) beköltözik szerető és óvó lánya (Colman) és annak párja. És noha a férfi váltig állítja, hogy nincs szüksége segítségre, ahogy telnek a napok egyre kevésbé biztos a dolgában.

Egy nap ugyanis egy másik nő jön haza az otthonukba, aki a férfi lányának mondja magát. Mi is történik hát? A férfi kezd megőrülni, vagy emlékezete csal vele furcsa játékot? Esetleg egy klasszikus Gázláng szituációba csöppent, ahol lánya aljas és kegyetlen módon próbálja elhitetni vele, hogy elméje megbomlott?

Az előzetesből persze nem lehet rájönni, hogy az opciók közül melyik – ha bármelyik is – a helytálló. Azt viszont látjuk, hogy a kamera milyen szépen használja ki a lakás fojtogató nyugalmát és hogy milyen erővel üt át a vásznon a két színész játéka.

Az Oscar-díjas Hopkins és Colman duó Olivia Williams, Rufus Sewell, Mark Gattis, Imogen Poots, Evie Wray és Ayesha Dharker hatosával egészül ki: ők alkotják a film teljes szereplőgárdáját, így a javarészt egy helyszínes mű a limitált szereplőszámmal teljesen színpadi előadás hangulattal is bír.

A The Father még januárban debütált a Sundance-en, de ma mutatják be Torontóban is, szeptember végén pedig a zürichi fesztiválon vetítik. Mozikba 2021 első felében érkezik, és bár egyelőre hazai bemutatóról nem tudni, mi nagyon reménykedünk benne, hogy a hazai filmszínházakba is eljut Hopkins és Colman párosa.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya