Hírek

Anthony Hopkins titokzatos főgonoszt alakít legújabb akcióthrillerében – The Virtuoso előzetes

The Virtuoso

Sir Anthony Hopkins a drámai és érzékeny The Father után rejtélyes és ijesztően intelligens főgonoszként tűnik fel a Lionsgate neo-noir akcióthrillerében. A The Virtuoso előzetese pedig röpke két perc alatt máris minden fontosabb szereplőjét gyanúba keveri.

Anthony Hopkins sokoldalúságáról már számtalanszor tett tanúbizonyságot, és tesz így jelenleg is. A 2019-es A két pápa után idén a The Father című drámában láthattuk, ahol Olivia Colman oldalán egy demenciában szenvedő, idős apát játszott. Emellett azt is tudjuk, hogy egy másik készülőfélben lévő filmje a One Life című életrajzi dráma lesz, amelyben Johnny Flynn-nel osztozik majd a főszerepen. Ebben Nicholas Winton történetét dolgozzák fel, aki a II. világháború alatt közel 700 zsidó gyerek életét mentette meg.

És pár napja befutott az előzetes Hopkins legújabb thrilleréről, amelynek főszereplője Anson Mount (Star Trek: Discovery). Mount bérgyilkost alakít, Hopkins pedig az ő titokzatos mentorát, aki egy rejtélyes küldetéssel bízza meg a férfit, melynek során csupán egy nevet ad meg mentoráltjának. A férfi feladata megtalálni, ki rejlik a titokzatos név mögött. Ígéretes felütés egy feszültséggel teli thrillerhez, amihez tehát az eddigi információk és az előzetes alapján a kulcsszó egyértelműen a: titokzatos.

A The Virtuoso előzetese minden felbukkanó szereplőjét gyanúba keveri, akik egyébként első pillantásra a klasszikus műfaji karakterek;

kapunk kisvárosi korrupt seriffet, femme fatale-t és ravasz, kiszámíthatatlan főhőst. És persze Hopkinst, aki (az előzetes alapján) ügyelni fog arra, hogy ne csak a film szereplőit, de a nézőket is manipulálja és olykor félrevezesse.

Ez a feladat pedig szintén nem lesz újdonság az Oscar-díjas színész számára, akinek az intelligens, de titokzatos és kétes erkölcsű karakterek megformálásában is van tapasztalata bőven – példa erre többek közt a 2015-ös Gyilkos ösztön, a 2007-es Törés, vagy a Westworld-ben nyújtott alakítása Dr. Robert Fordként.

A film rendezője és társírója Nick Stagliano, további szereplői pedig Abbie Cornish (Gyilkos ösztön, Csúcshatás, Három óriásplakát Ebbing határában), Eddie Marsan (Ray Donovan, Úriemberek), David Morse (Halálsoron, Atlantisz gyermekei), Richard Brake (31, Hannibal ébredése) és Diora Baird (Ünneprontók ünnepe, Cobra Kai). A The Virtuoso premierje április 30-án lesz.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com