Hírek

Antonio Banderas szegődik a firenzei rémként elhíresült sorozatgyilkos nyomába

Az igaz történeten alapuló minisorozat a The Monster of Florence: A True Story című bestseller alapján készül. A történet az olasz sorozatgyilkos eseteiről számol be, aki a firenzei szörny/firenzei rém néven híresült el, és célpontjai a fiatal szerelmespárok voltak. A történet adott egy izgalmas sorozathoz, és a megvalósítás sem akármilyen alkotók kezébe került.

Az azonos című (The Monster of Florence) széria alapjául szolgáló könyvet Douglas Preston amerikai író és Mario Spezi olasz bűnügyi riporter jegyzi, utóbbit alakítja majd Banderas, míg Preston szerepére egyelőre nem tudni, ki a kiszemelt. Preston és Spezi a sorozatgyilkos utáni nyomozást mutatja be, aki 1968 és 1985 között 8 párt, azaz 16 embert ölt meg.

A firenzei rém kegyetlen tetteit nem véletlenül tartják az európai történelem egyik legbrutálisabb gyilkosságsorozatának.

A 17 év alatt elkövetett gyilkosságok közül szinte mind ugyanazt a forgatókönyvet követte: szinte mindig autóban szerelmeskedő párokra sújtott le a firenzei rém (egy eset volt kivétel, ekkor a sátorban kapta rajta a fiatal párt). Először a férfiakkal végzett a gyilkos, utána pedig a nőket meg is csonkította. A történetből már készült egy 1986-os olasz thriller Il monstro di Firenze címmel.

A miniszériát a dán Nikolaj Arcel rendezi, akit 2012-ben Oscarra jelöltek a Mads Mikkelsen és Alicia Vikander főszereplésével készült Egy veszedelmes viszonyért, valamint társírója volt az eredeti A tetovált lánynak. A forgatókönyvet szintén ő, illetve a nem kevésbé zseniális Anders Thomas Jensen írja, aki többek között az Ádám almái, a Zöld hentesek és a Férfiak és csirkék rendezője, illetve ő írta a szintén igaz történetet feldolgozó Daniel forgatókönyvét. Az executive producerek Antonio Banderas és Emanuel Nuñez – írja a Variety. Banderast legközelebb Gastón Duprat és Mariano Cohn spanyol vígjátékában, az Official Competition-ben láthatjuk Penélope Cruz oldalán, legutóbb pedig Almodóvar Fájdalom és dicsőségének főszerepében nyújtott alakításáért nyerte el a Goya-díjat, illetve Oscarra is jelölték érte.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés