Hírek

Antonio Banderas fogja alakítani Gianni Versacét a néhai divatcézárról készülő filmben

Antonio Banderas alakítja Gianni Versacét

Antonio Banderas alakítja Gianni VersacétAz 1997-ben meggyilkolt Gianni Versacét fogja alakítani Antonio Banderas az olasz divatpápa életéről készülő új, életrajzi filmben.

A spanyol színész, akit legutóbb a 2010-ben föld alatt rekedt chilei bányászok történetét elmesélő, A harminchármak című filmben láthatott a közönség, jelenleg a neves londoni Central Saint Martins egyetemen tanul divattervezést – adta hírül a The Guardian brit napilap honlapja.

A Versace életéről szóló filmet a dán Bille August (A nyomorultak, Goodbye Bafana, Éjféli gyors Lisszabonba, Csendes szív) rendezi. Az életrajzi film végigköveti Versace életét szülővárosából, Reggio Calabriából, ahol holland származású édesanyjának szabóműhelye volt, egészen Miamiig, ahol 1997 nyarán Andrew Cunanan sorozatgyilkos lelőtte őt. Versace hagyatékának gondozói fikciónak nevezték a filmet, amelynek elkészítésére „senkinek nem adtak felhatalmazást, és semmilyen formában sem fognak részt venni benne.”

Banderas londoni tanulmányairól egy brit sajtónyilatkozatában elmondta, hogy azért jár az egyetemre, hogy „tudást” szerezzen. „Eljutottam oda, hogy 92 filmet készítettem, leállni nem fogok, folytatni fogom a filmforgatást és a produceri munkát. Többet akarok rendezni, de vannak dolgok az életemben, amelyek mindig érdekeltek” – nyilatkozta. Ez utóbbi kijelentésével talán az 1990-es években általa indított Antonio Banderas Design nevű vállalkozására, amely parfümök és üvegek tervezésével foglalkozik.

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya