Hírek

Antonio Banderas is az Unchartedban kalandozik

A Naughty Dog sikerjátéka, az Uncharted, nagyon régóta kívánkozik már mozivászonra, azonban az előkészületeken nem akart túljutni. Jelenleg úgy tűnik, hogy végre sínen van az adaptáció. Mivel a forgatás már a küszöbön áll, jönnek a hírek a stábról, és úgy látszik, többek között Antonio Banderas is csatlakozik a világ körüli kincsvadászathoz.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A videojáték-adaptációknak megvan az a szokása, hogy hosszú-hosszú éveket töltenek előkészületi fázisban, mire lesz belőlük valami – már ha lesz egyáltalán. Hiába kínálják tálcán a már felépített világot, sokszor épp az (és a sok elvárás) a gátja annak, hogy sikeres filmek készüljenek belőlük. A két médium közötti egyensúlyt nehéz megtalálni, a játékadaptációk közmondásos átka sem hiába vált fogalommá. Azért tegyük hozzá, olykor az is megtörhető.

Az Uncharted filmfeldolgozása is azok közé tartozik, amik valahogy nem akarnak megvalósulni. Hat rendezőt igazoltak le hozzá, és hat rendező távozott, de ha más nem, a szereplőgárda kezdett alakulni: a főszereplő Nathan Drake-et Tom Holland fogja alakítani, mentorát pedig Mark Wahlberg. Sőt, Holland még olyan optimista is volt, hogy kijelentse egy IGN-nek adott interjúban, egy hónapon belül megkezdik a forgatást.

Uncharted 3: Drake’s Deception

Valami tényleg elindulóban van a projekt háza táján, a Variety ugyanis több névről is tudni véli, hogy rajta lesz a kalandfilm stáblistáján. Az egyik ilyen név például a Fájdalom és dicsőséggel Oscar-jelölésig jutó Antonio Banderas. Rajta kívül a Sabrina hátborzogató kalandjaiból ismerős Tati Gabrielle és A Grace klinika Sophia Alija is csatlakozik az adaptációhoz, Ali ráadásul a női főszerepben.

A Variety azt a régebbi pletykát is megerősítette, hogy a filmet felügyelő PlayStation Productions megegyezett a legújabb (és vélhetően végleges) rendezővel. Ő a Zombielandért, a Venomért és a Gengszterosztagért felelős Ruben Fleischer, aki Art Marcum és Matt Holloway forgatókönyvéből dolgozik.

Az Uncharted története csak nagyvonalakban fogja követni a Naughty Dog játékait; inspirálódni fog belőlük, nem egy az egyben adaptálni azokat.

Mark Wahlberg szerint egy kalandfilm és egy heist-film ötvözete lesz, őt legalábbis az Indiana Jonesra és A Thomas Crown ügyre emlékeztette. Ha tartják az eredeti menetrendet, akkor 2021. március 5-én láthatjuk a filmet.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés