Hírek

Anya Taylor-Joy lehet Furiosa a következő Mad Maxben

George Miller rendező szerint 2021-ben vele forgathat majd.

A harag útja bitang erős kritikáinak és közepes bevételi sikereinek köszönhetően George Miller rendező zöld utat kapott egy új rész felvételéhez. A Mad Max-széria következő filmje a hírek szerint olyan lesz, mint a negyedik, legalábbis abban az értelemben, hogy ismét az élőszereplős akciót fogják előtérbe helyezni a számítógépes trükkök helyett.

Ezeket és sokmást mondott George Miller a Varietynek a napokban. A rendező állítása szerint a következő rész egy prequel, azaz előzményfilm lesz, és a középpontban Furiosa háttértörténete áll majd. A harag útjában Charlize Theron keltette életre a karaktert, a következő részre pedig

ismét egy egykori modell, Anya Taylor-Joy a kiszemelt.

A fiatal színésznő az év első felében két filmben is látható, egyrészt a már vetített Emmában, másrészt a hamarosan érkező Új mutánsokban.

Miller azt is elárulta, hogy 2021-ben kezdik csak meg a forgatást, amikorra már vélhetően lecseng a járvány. Az előkészületi munkákat szerencsére nem feltétlenül akadályozza a betegség, Anya Taylor-Joy meghallgatása például Skype-on keresztül állítólag már le is zajlott.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu