Hírek

Miskolcra jön Aronofsky új filmje, az anyám!

Jennifer Lawrence és Javier Bardem az anyám! című filmben
Jennifer Lawrence és Javier Bardem az anyám! című filmben

Az ősz várt mozija lesz az anyám!, amiben Jennifer Lawrence és Javier Bardem játssza a főszerepet. 6 nappal a világpremier után a miskolci Cinefestre jön.

Szeptember 5-én, Velencében tartják Darren Aronofsky anyám! című thrillerének világpremierjét. Négy nappal később az Oscar-díj első előszobájának számító torontói filmfesztiválon mutatják be. Két nappal később a miskolci Cinefest Filmfesztivál tűzheti műsorára – adta hírül az Origo Csákvári Géza fesztiváligazgatóra hivatkozva.

Az egyre erősödő miskolci fesztivál ezzel most valóban nagyot durrantott. Mindenképpen szükség volt az erősítésre, hiszen a berlini debütáns Call Me by Your Name-en kívül az idei felhozatal elmaradt a korábbiaktól. Ezzel most ismét sikerült rendesen feltenni Miskolcot a filmes térképre.

Az anyám!-ban Jennifer Lawrence és Javier Bardem alakít egy házaspárt, akihez váratlan vendégek érkeznek. Kapcsolatuk ekkor különös próbatételek elé kerül. A film szereplői között van még Ed Harris, Michelle Pfeiffer, illetve az Ex Machina és az Star Wars: Ébredő erő továbbra is feltörekvő sztárja, az ír Domhnall Gleeson. Ahogy korábban írtuk amúgy, a new york-i rendező korábbi munkájához, a Fekete hattyúhoz hasonlította az új thrillert.

A filmről remélhetőleg a velencei világpremier idején tudunk beszámolni, ahonnan Gyöngyösi Lilla tudósít. Ha ott azonban nem sikerül elcsípni, Miskolcon biztosan találkozunk.

Sergő Z. András

Sergő Z. András a Filmtekercs.hu alapítója és 2022-ben bekövetkezett haláláig felelős szerkesztője volt. Aktívan követte Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film eseményeit. Érdeklődési körébe tartoztak a dokuk, a kamaradarabok, a sport- és a valláspolitika.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com