Hírek

Apa-lánya projekt: Ethan Hawke és Maya Hawke egy filmben!

Maya és Ethan Hawke családi reuniont tart a nagyképernyőn. Középpontban a Beatles és egy coming-of-age sztori.

A Revolver című romantikus filmben a főszereplő Jane-t Maya Hawke alakítja, akit főként a Stranger Thingsből és a BBC Kisasszonyok sorozatadaptációjából ismerhetünk (na meg onnan, hogy Ethan Hawke és Uma Thurman lánya). A film 1966-ban játszódik Alaszka legnépesebb városában, Anchorage-ban. Egy napon hihetetlen fordulat történik: egy, a The Beatlest szállító repülőjáratnak kényszerleszállást kell végrehajtania az alaszkai városban. A hírre a lakosok teljesen megőrülnek, eluralkodik rajtuk az abban a korban oly gyakori ’Beatlemania’. Ez alól Jane sem kivétel, ki is gondol egy tervet:

hogyan veszíthetné el a szüzességét George Harrisonnal?

És hogy hogyan kerül Ethan Hawke a képbe? A Revolverben (is) ő fogja alakítani Maya Hawke (azaz Jane) apját – írja a Variety. Adott tehát egy ígéretes apa-lánya duó, egy bitang alaptörténet, és további jó hír, hogy egy remek rendező és forgatókönyvíró is. Utóbbi a Stranger Things írója, Kate Trefry, a rendező pedig a családi filmek nagymestere, Andrey Stanton, aki többek között a Némó nyomában, a Szenilla nyomában, a WALL·E és a 2012-es John Carter című filmekért felelős.

Ethan Hawke saját sorozata, a The Good Lord Bird kapcsán összeválogattuk a beskatulyázhatatlan, örök független színész szerintünk tíz legjobb alakítását. Végigtekintve elképesztő színes pályáján a Revolvert is jó okunk van várni.

Avatar

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya