Hírek

Az Apple is beszáll a streaming szolgáltatók versenyébe

Az Apple bejelentette, hogy Apple TV+ néven ősszel indul a streaming szolgáltatásuk, ráadásul nem is akármilyen nevekkel: a cég a platformra érkező produkciókat is beharangozta.

Az Apple TV+-szal csatlakozik az Apple a streaimg szolgáltatók dömpingjéhez, és a Disney+-hoz hasonlóan 2019 őszére tervezi az indulást. A cég elég sok nagyágyút állított maga mellé. Érkezik például a Reese Witherspoon, Jennifer Aniston és Steve Carrell nevével fémjelzett The Morning Show című sorozat (ami egy reggeli tévéműsor készítőiről szól), de a Peaky Blinders kreátora, Steven Knight is új szériával rukkol elő, méghozzá Jason Momoával a főszerepben. A See a távoli jövőben játszódik majd, az epizódokat pedig az Éhezők viadala-filmekben is közreműködő Francis Lawrence rendezi majd.

Master of None alkotói amerikai bevándorlókról készít sorozatot Little America néven, J. J. Abrams és Sara Bareilles pedig a nagyon hasonló című Little Voice-ban mutatják be egy feltörekvő énekesnő életét utóbbi személyes tapasztalataiból építkezve. Oprah Winfrey pedig saját dokumentumsorozatot csinál, ami olyan fontos témákkal foglalkozik majd, mint a szexuális zaklatás és a mentális egészség.

De a legmeglepőbb alkotó mégiscsak Steven Spielberg, aki mostanában elég aktívan kampányolt az Apple TV+ konkurenciája, a Netflix ellen.

Spielberg szerint ugyanis a Netflixen megjelenő filmeket nem szabadna Oscar-díjjal jutalmazni, és maximum az Emmyre lehet esélyes, minthogy ezek a produkciók sokkal inkább tévéfilmnek számítanak. Viszont bármennyire is próbálja szabotálni a rendező a streaming platformot az Akadémiánál, kissé meghasonulva most mégis leszerződött az Apple TV+-hoz. Amazing Stories címmel ugyanis sci-fi antológiasorozatot készít a cégnek, mely egy régebbi széria rebootja lesz.

Az érkező produkciókból ebben a videóban szolgáltatnak némi ízelítőt:

https://www.youtube.com/watch?v=Bt5k5Ix_wS8

Az Apple egyébként az Apple TV alkalmazást is megújította egy kicsit, ezért májustól kábelcsatornák adásait lehet majd nézni rajta. Úgy mint az HBO-t, a Showtime-ot vagy az MTV Hitset. Ezen kívül a már létező streaming szolgáltatások – mint az Amazon Prime vagy a Hulu – műsorai is elérhetőek lesznek az appban.

Rakita Vivien

Rakita Vivien az ELTE Bölcsészkarán végzett film szakon. Kedvence a midcult, illetve a történelmi és gengszterfilmek, valamint sorozatok széles skálája. 2017 óta tagja a Filmtekercs csapatának.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com