Hírek

Az Apple is beszáll a streaming szolgáltatók versenyébe

Az Apple bejelentette, hogy Apple TV+ néven ősszel indul a streaming szolgáltatásuk, ráadásul nem is akármilyen nevekkel: a cég a platformra érkező produkciókat is beharangozta.

Az Apple TV+-szal csatlakozik az Apple a streaimg szolgáltatók dömpingjéhez, és a Disney+-hoz hasonlóan 2019 őszére tervezi az indulást. A cég elég sok nagyágyút állított maga mellé. Érkezik például a Reese Witherspoon, Jennifer Aniston és Steve Carrell nevével fémjelzett The Morning Show című sorozat (ami egy reggeli tévéműsor készítőiről szól), de a Peaky Blinders kreátora, Steven Knight is új szériával rukkol elő, méghozzá Jason Momoával a főszerepben. A See a távoli jövőben játszódik majd, az epizódokat pedig az Éhezők viadala-filmekben is közreműködő Francis Lawrence rendezi majd.

Master of None alkotói amerikai bevándorlókról készít sorozatot Little America néven, J. J. Abrams és Sara Bareilles pedig a nagyon hasonló című Little Voice-ban mutatják be egy feltörekvő énekesnő életét utóbbi személyes tapasztalataiból építkezve. Oprah Winfrey pedig saját dokumentumsorozatot csinál, ami olyan fontos témákkal foglalkozik majd, mint a szexuális zaklatás és a mentális egészség.

De a legmeglepőbb alkotó mégiscsak Steven Spielberg, aki mostanában elég aktívan kampányolt az Apple TV+ konkurenciája, a Netflix ellen.

Spielberg szerint ugyanis a Netflixen megjelenő filmeket nem szabadna Oscar-díjjal jutalmazni, és maximum az Emmyre lehet esélyes, minthogy ezek a produkciók sokkal inkább tévéfilmnek számítanak. Viszont bármennyire is próbálja szabotálni a rendező a streaming platformot az Akadémiánál, kissé meghasonulva most mégis leszerződött az Apple TV+-hoz. Amazing Stories címmel ugyanis sci-fi antológiasorozatot készít a cégnek, mely egy régebbi széria rebootja lesz.

Az érkező produkciókból ebben a videóban szolgáltatnak némi ízelítőt:

https://www.youtube.com/watch?v=Bt5k5Ix_wS8

Az Apple egyébként az Apple TV alkalmazást is megújította egy kicsit, ezért májustól kábelcsatornák adásait lehet majd nézni rajta. Úgy mint az HBO-t, a Showtime-ot vagy az MTV Hitset. Ezen kívül a már létező streaming szolgáltatások – mint az Amazon Prime vagy a Hulu – műsorai is elérhetőek lesznek az appban.

Rakita Vivien

Rakita Vivien

Rakita Vivien az ELTE Bölcsészkarán végzett film szakon. Kedvence a midcult, illetve a történelmi és gengszterfilmek, valamint sorozatok széles skálája. 2017 óta tagja a Filmtekercs csapatának.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya