Hírek

Az Apple hozza Tom Hanks újabb Oscar-gyanús főszerepét

Az Apple Original Films nyerte meg a streamingszolgáltatók között igencsak kiélezett hétvégi csatát a Tom Hanks főszereplésével készült Finch címűsci-fiért.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A film korábban a Bios címet viselte, és eredetileg a Universalnak szánták – tudtuk meg a Deadline cikkéből. A film viszont az Apple TV+-on jelenik meg még idén, valószínűleg a díjátadó szezonban, de a nevezéshez szükséges ideig moziban látható lesz. Los Angelesben mindenképp.

A filmet Miguel Sapochnik rendezi, aki a Trónok harca legambiciózusabb epizódjait dirigálta, köztük a 6. évad „A fattyak csatája” című epizódját, amellyel elnyerte első Emmy-dííját, s később kapott a sorozatért még egyet. A forgatókönyvet Craig Luck és Ivor Powell elsőfilmes forgatókönyvíró írta, utóbbi a Szárnyas Fejvadász és A nyolcadik utas: a Halál társproducere volt. A film producerei Kevin Misher, Jack Rapke, Jacqueline Levine és Powell. Az executive producerek Robert Zemeckis, Luck, Sapochnik, Andy Berman és Adam Merims.

A Finch című filmben egy férfi, egy robot és egy kutya alkot családot, és a férfi megpróbálja biztosítani, hogy szeretett kutyatársáról gondoskodjanak, miután ő már nem él.

Hanks játssza Finch szerepét, aki robotmérnök, és egyike azon keveseknek, akik túléltek egy kataklizmikus napkitörést, amely pusztasággá változtatta a világot. Finch, aki egy évtizede egy földalatti bunkerben él, felépített egy saját világot, amelyet kutyájával, Goodyearrel oszt meg.

Létrehoz egy robotot (akit a Tűnj el!-ból ismert Caleb Landry Jones alakít), hogy vigyázzon Goodyearre, amikor ő már nem tud. Miközben a trió veszélyes utazásra indul a kietlen amerikai nyugaton, Finch arra törekszik, hogy megmutassa teremtményének, mit jelent az élet öröme és csodája.

Ez lesz a második nagy Tom Hanks-film, amely az Apple Original Filmshez kerül, miután a Sony Pictures-től megvásárolta a második világháborús Greyhound című thrillert, amely az Apple TV+ legnézettebb filmjeként komoly nézettséget ért el, és Oscar-jelölést is kapott. Igazából a harmadik, ha a Masters of the Air-t, a második világháborús minisorozatot is beleszámítjuk, amelyet az HBO-nál fejlesztettek, és amelynek producere Hanks és idén fog megjelenni az Apple TV+ kínálatában. A kilenc részes minisorozatot Cary Fukunaga rendezi, és jelenleg is készül.

Greyhound

Az Apple tehát szép csendben lendületet vesz a streaming-háborúban, amikor ügyesen rámozdul az ízléses filmekre, és olyan győzelmeket arat, mint a fesztiváldíjas CODA és a Billie Eilish-doku, a Will Smith rendezésében Antoine Fuqua főszereplésével készült Emancipation, a Martin Scorsese rendezte Killers of the Flower Moon Leonardo DiCaprio és Robert De Niro főszereplésével, valamint a Mahershala Ali és Naomie Harris főszereplésével készült Swan Song.

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, felelős szerkesztő. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés