Hírek

Április végén ismét itt A Magyar Film Napja

Több filmes szervezet, filmforgalmazó és országos mozihálózat részvételével vetítésekkel és más programokkal ünneplik idén is április 30-án A Magyar Film Napját.

A Magyar Nemzeti Filmalap ismét arra buzdítja a filmszínházakat, a forgalmazókat, a művelődési házakat, könyvtárakat, iskolákat és minden egyéb kulturális és oktatási intézményt, hogy csatlakozzanak idén is a Magyar film napja megünnepléséhez, amelyet a Filmalap kezdeményezésére tavaly óta április 30-án tartanak.

A programok lehetnek vetítések, találkozók, szakmai beszélgetések, játékos vetélkedők – bármi, amivel a csatlakozó intézmények sikerrel meg tudják szólítani és be tudják vonni a közönséget országszerte.

Csatlakozni az eseményhez a Filmalap honlapján lehet, ahol a kedvezményes feltételekkel vetíthető filmek listái már elérhetőek. Új alkotások közül többek között az Isteni műszak, a Coming Out vagy a Valami Amerika 2 vetíthető. A Filmarchívum 61 felújított és digitalizált klasszikust tartalmazó listáján már bővebb a választék: A tanú, a Körhinta, az Angi Vera, a Moszkva tér, a Macskafogó és a Szerelem csak néhány a hosszú listáról. Animációs műveket pedig 6 csoportra szedte a Filmalap az elkészülésük évtizede alapján.

A magyarországi forgalmazók jelentős része már csatlakozott a kezdeményezéshez, és közreműködésüknek köszönhetően kedvezményes feltételekkel kölcsönözhetők a legújabb magyar filmek.

A 2018-ban hagyományteremtő céllal indított A Magyar Film Napja eseményhez országszerte több mint 100 szervezet csatlakozott. Mintegy 50 helyszínen voltak magyar filmes programok mozikban, filmklubokban, iskolákban, könyvtárakban, művelődési házakban Budapesten, a nagyvárosokban és a legkisebb településeken egyaránt.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com