Hírek

Apró pletyka Nolanről: tiltja a székeket

Christopher Nolan

„Aki ül, az nem dolgozik.”

Mi a Filmtekercsnél tudatosan kerüljük a sztárpletykákat (sőt a sztárokról mint személyekről szóló hírecskéket úgy általában), de azért akad olykor egy-egy, ami vagy elég mulatságos, vagy elég megvilágító ahhoz, hogy ne bírjunk ellenállni a kísértésnek. Ez most mindkettő, szóval (nagy levegő):

Anne Hathaway azt állítja, hogy Christopher Nolan rendező tiltja a székek jelenlétét a forgatásain, mert

ahol székek vannak, ott az emberek le is ülnek, és aki ül, az nem dolgozik”.

Tekintve, hogy Nolan nagyszabású, technikailag és forgatókönyveiben is ambiciózus, sztárokat felvonultató, azaz méregdrága filmjei

jellemzően határidő előtt és költségvetés alatt készülnek el,

a rendezőnek mi ugyan fel nem rójuk drákói szigorát. (Sőt, én egészen semmit sem rovok fel neki, akár a fekete mágiáig bezárólag, amíg olyanokat készít, mint az Interstellar.)

Nolan (szintén Hathaway szerint) a mobiltelefonokat is tiltja a forgatási helyszínen.

Helyesbítés 07. 03.: Nolan szóvivője cáfolja a széktilalmat, és mások is megírták, hogy nem igaz.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya